Фото Иван ДончевСлед повече от 3 месеца невъзможност младежкият театър

...
Фото Иван ДончевСлед повече от 3 месеца невъзможност младежкият театър
Коментари Харесай

Младежкият гостува на театър „София“ с 2 хита

Фото Иван Дончев

След повече от 3 месеца неспособност младежкият спектакъл „ Николай Бинев “ да показва постановките си пред аудитория, трупата ще се завърне към срещите със фенове, гостувайки на Откритата сцена „ O2PEN “ пред спектакъл „ София “ с два спектакъла – „ Специални мотиви “ на 10 юни от 20:30 часа и „ Nordost “ на 23 юни от 20:30 часа.

Зрителите имат опция да закупят билети за двете представления от касата на спектакъл „ София “, както и онлайн на http://sofiatheatre.eu/ и http://www.theatre.art.bg/

Разпространението на SARS-CoV-2 в България прекъсна един извънредно сполучлив и трогателен сезон за юношески спектакъл „ Николай Бинев “, в който министър председатели имаха спектаклите „ Bai Ganyo ”, „ По-полека “, „ Ромео и Жулиета “, „ Ротердам “, „ Ние, врабчетата “ и „ Вътрешният глас “, а идни министър председатели чакаха спектаклите „ Бившата мис на дребния град “ и „ Той е дяволът! “

„ Специални мотиви “ е театър за един мъж, една жена и всичко сред сегашното, предишното и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) честват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните елементи... по идния си бракоразвод.



Фото Иван Дончев

Поредица от нови срещи, „ подправени “ от общите мемоари, допира феновете с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, макар раздялата, се пробват да останат другари. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали страсти, съпровождащи „ специфичните мотиви “ в занимателните и значими моменти от живота на всеки от нас.

„ Специалните мотиви са тези, на които постоянно присъстваме. Поне по този начин би трябвало. По принцип на тях присъстваме с наслада, от време на време – с тъга, постоянно – по обвързване, рядко – с скука и още по-рядко – с омерзение. Обаче присъстваме. Защото по този начин би трябвало. Нали са специфични мотиви! Всъщност, там най-често е доста смешно. Е, от време на време е и малко тъжно. Но, като мине известно време, отново се оказва, че е било смешно. Специалните мотиви са и мотиви да си поговорим за други специфични мотиви. На сватбата на братовчеда Х научаваме от вуйна Y, че чичо Z (от град N) е умрял, само че пък жена му е спечелила от лотарията, щерка му е призната в университет, а синът му е приключил гимназия с отличие, като се изключи че е получил и шофьорска брошура. И по този начин специфичните мотиви се умножават сами по себе си, което ни дава от ден на ден мотиви самите ние да се усещаме специфични. И да се посмеем. Независимо от мотива. Преди всичко да се посмеем! “, разяснява режисьорът Петър Кауков.

В „ Nordost “ Олга, Тамара и Зура описват своите истории. Тези три дами претърпяват от първо лице терористичния атентат от 2002-а в московския спектакъл на Дубровка. Олга дълго е събирала пари, с цел да може да купи билети за мюзикъл и да заведе своето семейство. Тамара е доктор от спешна помощ и е в една от извиканите коли за спешна помощ пред театъра, а в следствие схваща, че майка й и щерка й са вътре. Зура е един от чеченските атентатори. Съдбите на трите дами се преплитат в един миг на тестване, събрани от случайността и събитията. Авторът Торстен Бухщайнер написва пиесата, като употребява изявления на оживели заложници. Режисьор е Василена Радева, в функциите са Койна Русева, Ангелина Славова, Искра Донова.



Фото Guergana Damianova

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР