Фото БТАМалки групи демонстранти са влезли в сблъсък с полицията

...
Фото БТАМалки групи демонстранти са влезли в сблъсък с полицията
Коментари Харесай

Екшън между демонстранти и полиция в Солун

Фото Българска телеграфна агенция

Малки групи стачкуващи са влезнали в конфликт с полицията през днешния ден в Солун към края на протестно шествие против нов закон, разрешаващ полицейско наличие в университетските кампуси, съобщи Асошиейтед прес.

Близо 7000 души участваха в шествието, което изначало бе спокойно. По-късно група от към 100 протестиращи са хвърляли запалителни бомби и други предмети против служителите на реда за битка с безредиците, които са дали отговор с потребление на сълзотворен газ и шокови гранати.

Един протестиращ е бил задържан по съмнение, че е хвърлил запалителна бомба, оповестиха управляващите. Той е бил превозен в болница, откакто бил ранен при задържането, евентуално от запалителна бомба, паднала наоколо, която е засегнала него и служителя на реда, който го е арестувал.

Студенти проведоха протестно шествие и в Атина. Решението на дясноцентристкото държавно управление да допусне наличие на служители на реда в университетските кампуси, с цел да управляват спазването на публичния ред, провокира чести митинги през последните месеци макар ограничаващите ограничения поради ковид. Някои от митингите прераснаха в прояви на принуждение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР