Фото БГНЕСГерманският канцлер Ангела Меркел получи като втора доза ваксина

...
Фото БГНЕСГерманският канцлер Ангела Меркел получи като втора доза ваксина
Коментари Харесай

Защо Меркел и Драги смениха АстраЗенека

Фото БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел получи като втора доза ваксина против ковид Moderna, а първата доза беше от AstraZeneca, сподели представител на държавното управление, представен от Агенция Франс Прес. Не е известна повода за смяната.

66-годишната Меркел получи първата си доза от имунизацията на AstraZeneca през април, повече от две седмици, откакто немските управляващи предложиха потреблението на препарата единствено за хора на 60 и повече години.

Меркел се отдръпва от политиката тази година след 16 години на власт. През 2019 година тя провокира опасения за здравето си с поредност от произшествия на обществено място, само че от този момент наподобява в положително положение.

След сложен старт имунизирането в Германия внезапно се форсира през последните седмици. Към вторник, всеки втори или 51,2% от популацията е получил първата си доза.

Междувременно представител на 73-годишния министър председател на Италия Марио Драги, разгласи, че след AstraZeneca като сложена първа доза, той е предпочел като втора доза имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Още предходната седмица Драги изясни, че макар оценките на експертите, че препаратът на AstraZeneca е изцяло безвредна за хора на възраст над 60 години, той ще смени имунизацията, тъй като тази на британско-шведската компания е провокирала прекомерно ниско равнище на антитела в организма му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР