ФОТО: 24rodopi.comБих записала децата си в училище Петко Рачов Славейков,

...
ФОТО: 24rodopi.comБих записала децата си в училище Петко Рачов Славейков,
Коментари Харесай

Мустафа във възторг от шампионите на Кърджали

ФОТО: 24rodopi.com
Бих записала децата си в учебно заведение " Петко Рачов Славейков ", сподели посланикът на Съединени американски щати у нас
Посланикът на Съединени американски щати в България Херо Мустафа посети най-голямото учебно заведение в Южна България – СУ „ Петко Рачов Славейков “. Визитата е част от деянията, включени в Месеца на Америка на община Кърджали.

Посланик Херо Мустафа бе посрещната в учебното заведение за първенци от шефа Милко Багдасаров, ръководителя на Ученическия парламент Деница Георгиева и изявени възпитаници, а девойки в носии сервираха пита и сол по остарял български бит. Кратката обиколка из учебното заведение я впечатли изключително доста – еврокоридора, кабинетите, сбирката от бухалчета от целия свят, красивите кътове във фоайетата, многочислените купи от надпревари в науката и спорта, заяви Арда нюз.

 https://ardanews.info/wp-content/uploads/2021/02/DSC_0192-730x486.jpg

ФОТО: Арда нюз

В програмата на визитата бе включена полемика в Актовата зала на учебното заведение. Още стъпвайки в нея, гостенката бе посрещната с една от обичаните си песни „ Заедно “ в осъществяване на три гласовити гимназистки – Мария-Магдалена, Джулия и Дефне. В залата я чакаха възпитаници от 12 клас, както и управлението на Ученическия парламент.

Посланик Херо Мустафа им описа своята персонална история за изминатия житейски път, в който водещи са били фантазиите и волята, стремежът към рационализиране, познанията, усвояването на уменията и решимостта в никакъв случай да не се отказваш.

Отговори на сложени от учениците въпроси, свързани с усещанията й от България, обичаните й неща тук, вижданията й за битка с корупцията и метода, по който страната ни би трябвало да се трансформира. Според Херо Мустафа България е един недодялан елмаз, към момента неоткрит, криещ доста прелестни благоприятни условия. Запитана за усещанията си от учебното заведение, отговори, че на драго сърце би записала личните си дъщери да учат в това образователно заведение.

Посланик Мустафа подари книги за учебната библиотека, американски флагчета и значки, а получи статуетка-бухалче като на „ Даскеер “-ите, маска с бухалче и брошка-бухалче. Художникът Недим Мустафа й подари своя стъклена статуя „ Родопчанка “, а математичката Мария Александрова – първокласно издание с трудовете и достиженията на Школата по математика с началник Вълчо Милчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР