Фосилизиран скелет на родственик на Тиранозавър рекс, бродил по Земята

...
Фосилизиран скелет на родственик на Тиранозавър рекс, бродил по Земята
Коментари Харесай

Продадоха скелет на динозавър за близо 6,1 милиона долара

Фосилизиран скелет на роднина на Тиранозавър рекс, бродил по Земята преди повече от 77 милиона години, бе продаден на търг в Ню Йорк през днешния ден, съобщи Франс прес, като се базира на аукционна къща " Сотбис ".

Скелетът на динозавъра от рода Горгозавър зае централно място в търга за естествена история, който " Сотбис " провежда. Той бе изтъргуван за близо 6,1 милиона $. Това е много надалеч като сума спрямо тази от 31,8 милиона $, платена за скелет на Тиранозавър рекс на търг през 2020 година в Ню Йорк.

Горгозавърът е живял на територията на днешните западни Съединени американски щати и Канада през късната креда. Той предхожда своя застрашителен роднина Тиранозавър рекс с 10 милиона години.

Екземплярът, който бе продаден на търг през днешния ден, е бил открит през 2018 година във групировката Джудит Ривър наоколо до Хавър, в щата Монтана. Височината му е съвсем 3 метра, а дължината - 6,7 метра, съобщава Българска телеграфна агенция.

Всички останали известни скелети на горгозаври се намират в музейни сбирки, тъй че този образец е единственият, който може да стане владеене на частни лица, означиха от тръжната къща. Не излиза наяве към този момент кой е купил скелета.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР