Фосфорни бомби са използвали руските войски в района на Луганск,

...
Фосфорни бомби са използвали руските войски в района на Луганск,
Коментари Харесай

Украйна съобщи, че Русия е използвала фосфорни бомби в Луганск, Зеленски призова за протести по цял свят |

Фосфорни бомби са употребявали съветските войски в региона на Луганск, има починали и ранени. 

Това заяви в Telegram ръководителят на Луганската регионална администрация Сергей Гайдай. Повредени и унищожени са доста къщи. 

Руските елементи не престават да нанасят удари по разнообразни градове в цялата страна, в това число Киев, Харков и Чернигов. Най-тежко е ситуацията в обсадения от седмици пристанищен град Мариупол. 

Ние издържахме шест пъти по-дълго, в сравнение с планираше врагът, съобщи тази нощ в послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски, представен от Укринформ. 

" Те бяха сигурни, че Украйна не е страна. Те бяха сигурни, че ние не сме народ. Те сами се излъгаха ", сподели той по адрес на управлението на Русия. По думите му " това е тяхното държавно самоубийство, а ние единствено защищаваме своя живот ".

В речта си Зеленски се обърна и към жителите на Русия, като заявява, че Киев поставя всички старания да постави завършек на тази война и увери, че тогава съветски деца " повече няма да бъдат пращани на умират на наша земя, на наша територия ". " Спасявайте своите синове от войната, разказвайте истината за войната ", прикани президентът на Украйна. Той прикани руснаците, в случай че имат опция, да напущат Русия, с цел да не заплащат налози, с които да се води война.

Зеленски насочи апел и към хората от целия свят, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Излезте, носейки украинските знаци, с цел да отбраните Украйна, с цел да отбраните свободата, с цел да отбраните живота! ", съобщи Зеленски. " Съберете се на площадите, на улиците, излезте на открито, направете по този начин, че вашият глас да бъде чут ", добави той.

" Изразете мнението си, протестирайте от вашите офиси, от вашите домове, от вашите учебни заведения и вашите университети, протестирайте в името на мира! ", акцентира той. " Светът би трябвало да спре войната ", съобщи Зеленски. 

Посланието на украинския президент бе отправено броени часове преди в Брюксел да се проведат една след друга три срещи на върха - на НАТО, на Г-7 и на Европейски Съюз, отдадени на войната в Украйна. Зеленски ще приказва на тях посредством видеоконферентна връзка. Той към този момент прикани НАТО да достави оръжия на страната му. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР