Форумът Тechniverse ни учи да се научим да заснемаме тримерно

...
Форумът Тechniverse ни учи да се научим да заснемаме тримерно
Коментари Харесай

Може ли невронната мрежа да рисува картини по текстово задание - ще разберем по време на авангардно събитие

Форумът Тechniverse ни учи да се научим да снимаме тримерно видео, по какъв начин се четат автомобилни датчици, на съревнование по сглобяване на сървъри и урок по цифрови карти

Как изкуствен интелект ще рисува картини по текст, по какъв начин се снима триизмерно видео и по какъв начин работят датчиците на колите от 21 век – това са единствено някои от акцентите в идното софтуерно събитие от нов тип - „ ”. То е нарочено за 2 октомври, с начало 10 ч. и стратегия чак до среднощ в Маймунарника (алеята над колодрум „ Сердика ”, в парк „ Борисова градина ”, гр. София). Очаква ни практическа среща с технологии, просвета, творчество и развлеченията в една по-разчупена конюнктура. Достъпът е свободен – за присъединяване се регистрирайте на techniverse.bg.
-->
“Създаваме Тechniverse като едно събитие за експерти и визионери, квалифицирано от знаещите и можещите в региона на осведомителните технологии. В него хора от разнообразни новаторски среди се включват за общи занимания, в които се срещат в директен опит с някои от най-футуристичните софтуерни нововъведения на нашето време. През последните десетилетия дигитализацията е в основата на голям брой значими промени в обществото ни. А на този конгрес слагаме фокуса върху тези трендове и технологии, които са излезли от лабораториите и към този момент трансформират живота ни ” - споделя, уредник на събитието.

Тechniverse притегля посетителите, създавайки условия за изобретателна взаимна работа и взаимоотношение под формата на работилници и полемики.  Акцент в събитието са тематиките, подбрани от Digital Lights, за всичко обвързвано със основаване на програмен продукт за напредване и коли, както и оптимално обмисляне на направления.

Събитието е уместно за хора с ползи към STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), които се вълнуват от инженерна работа и имат вяра в магията на технологиите. За всички, които виждат научните достижения като „ полет на мисълта ” и възприемат технологиите като съдружник, а не като опасност или зложелател.

Организаторите готвят богата стратегия със занимания в три посоки.

Първото направление се концентрира върху творчеството и изкуствата и включва занимания, свързани с музика, тон, невронни мрежи и графика. Сред тях са действия като изобразяване по текст с изкуствен интелект, разбъркване на музика и видео онлайн, основаване на тон с така наречен модуларни синтезатори и тракери.

Вторият панел е отдаден на инженерната среда и вградените устройства. Включва практическа среща със профилираната автомагистрала за данни, по която се движат вътрешните команди и вести в колите на 21-ви век, работилница за снимане на тримерно видео и фотоси, съревнование по сглобяване на сървър и други

Третото направление ни среща с непредвидената страна на софтуера. Тук можете да участвате в работилница по основаване на цифрови карти от общодостъпни данни, основаване на shader стратегии за видеокарта, да се запознаете с програмирането на RISC-V и други

Организаторите осведомят, че след привършване на всички занимания по хардуер, програмен продукт и цифрови изкуства, събитието ще приключи с прожекция на тримерни видеа и празненство до среднощ.

„ Не сме спирали да възприемаме приложенията на науката като чудеса. Харесваме да държим технологиите в ръка, да виждаме хубостта основана с тях и даже да ги чуваме. Представяме си свят, в който те вършат нововъведенията необятно налични за всички и основават условия за креативна изява и личностно развиване “ – добавя още  Пенков.

В програмата на Тechniverse не е планувана лекционна част, а единствено директни занимания. Така се съкратява дистанцията сред слушател и водещи и се покачва ползата към приложната страна. Всички интензивности са планувани навън в Борисовата градина и се водят от потвърдени в своята област експерти. В случай на несигурно време е планувана зала.

За повече информация:

https://techniverse.bg/programa/

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР