Форест Уитакър е голямата звезда в историята за робството и

...
Форест Уитакър е голямата звезда в историята за робството и
Коментари Харесай

Форест Уитакър е роб в „Корени“

Форест Уитакър е огромната звезда в историята за робството и мечтаната независимост „ Корени “, която започва по Bulgaria ON AIR на 30 юни от 22, 15 часа. Американският артист и режисьор е от забележителните образци за известни персони, които употребяват своята известност, с цел да трансформират света в по-добро място. Носителят на „ Оскар “ за ролята на някогашния деспот Иди Амин в „ Последният крал на Шотландия “ нееднократно получава самопризнания поради човешката страна, която показва във филмите си.

През 2011-а Уитакър става дипломат на благосклонност за мир и единодушие на Организация на обединените нации и се ангажира с филантропична активност в Африка, като срещата му с континента трансформира светогледа на артиста. Година по-късно основава нестопанска организация, наречена WPDI (Whitaker Initiative Peace and Development Initiative), която оказва помощ за изкореняването на расовите спорове сред обществата и основава принадлежности за построяването на дълготраен мир. Човечността, вярата и откриването на положителното във всички форми се виждат и в множеството функции на популярния артист. 

В минисериала „ Корени “ той е привилегированият плебей Фидлър, който с помощта на своя музикален гений е третиран по-добре от господарите за разлика от събратята си на полето. Цигуларят получава хубаво облекло и правото да прекарва студените зимни нощи покрай лагерния огън, паралелно с белите селяни. Поставил оцеляването в центъра на своето битие, Фидлър приема отредения му живот. Зрелият мъж схваща цената на свободата и нейното същинско значение, едвам когато се среща с пленения млад африканец Кунта, който се бунтува против несправедливостта, а опитите му да избяга оставят кървави следи по изтощеното му тяло. Срещата сред тях се оказва повратна точка за приемането на действителността и за двамата, като Кунта открива своя доведен татко в лицето на привилегирования плебей, който му оказва помощ, учи го на език и го среща със света и събитията отвън стопанството. Дружбата сред двамата връща Фидлър към спомените за неговите корени, семейство и живота му преди да бъде покорен и трансфорат в плебей, който в продължение на целия си живот ще би трябвало да радостни своите безскрупулни господари. Продукцията е римейк на минисериала „ Корени “ от 1977 година, основан на едноименния разказ на американския публицист Алекс Хейли от 1976 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР