Фондовите индекси на Азиатско-Тихоокеанския регион в петък спадат рязко след

...
Фондовите индекси на Азиатско-Тихоокеанския регион в петък спадат рязко след
Коментари Харесай

Фондовите индекси на Азиатско-Тихоокеанския регион в петък спадат


Фондовите показатели на Азиатско-Тихоокеанския район в петък спадат внезапно след влизането на американския пазар на акции във етапа на промяна.
Японският Nikkei 225 в хода на търговията губи 2,9 %, хонконгският Hang Send – 3,7 %, китайският Shanghai Composite - 4,9%, южнокорейският KOSPI - 1,7%, австралийският S&P/ASX 200 - 0,9%.

Японският фондов знак загуби тази седмица от порядъка на 9 %, което е най-лошата динамичност от февруари 2016 година
„ Пазарите се пробват да се ориентират съобразявайки се с вероятностите за по-бързо повишаване на лихвите на фона на сигналите за усилване на инфлацията “ цитира MarketWatch ръководещият на OM Financial.

Мненията на специалистите за спада на фондовите пазари се разминава. Някои считат това за закъсняла промяна след прекомерно бърз растеж, а други – за старт на стабилно намаляване.

Анализаторите от Deutsche Bank чакат, че „ пазарната турбулентност “ през тази година ще продължи, като пазарните корекции и високата волативност ще станат норма в очакване на покачването на лихвите и доходността на държавните бумаги.
Според основният икономист на финансовата институция обаче „ растежът на волативност не би трябвало да подрива икономическия напредък и значително да отслаби рисковите активи “.

Котировката на акциите на японските производители на коли и електроника, съгласно данните са водачи по спад в петък. Спад за шеста поредна сесия има и при петролните компании.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР