Фондация “За нашите деца“ и Национална кардиологична болница сключиха споразумение

...
Фондация “За нашите деца“ и Национална кардиологична болница сключиха споразумение
Коментари Харесай

Подкрепа за деца в риск от изоставяне и техните родители в още една столична болница

Фондация “За нашите деца “ и Национална кардиологична болница подписаха съглашение за даване на интегрирани здравно-социални и просветителни услуги в отделението по педиатрия. Екип от експерти ще работи на място с децата и техните фамилии за повишение качеството на грижата и възстановяване благосъстоянието на децата. Целта на взаимната работа е въвеждането на новаторски практики и семейно-ориентиран метод.

Специалист от Центъра за социална поддръжка “Света София “ ще организира образования и полемики с родителите по тематики, свързани с развъждането и възпитанието на децата, като ще даде и подобаващи осведомителни материали, съобразени с обсъжданите въпроси.

На място ще се работи непосредствено с децата от страна на аниматори и детски психолози, а при нужда с цялото семейство може да се срещне психолог или експерт ранна детска намеса. Фокусът на работата ни ще бъдат както деца, които са в риск да бъдат изоставени от своите родители, по този начин и фамилии, които декларират, че имат потребност от оказване на поддръжка.

Подкрепа ще бъде окозвана и на личния състав от отделението по педиатрия посредством образования по взаимно контрактувани тематики, както и продан на положителни практики с други здравни и обществени заведения и услуги.

Споразумението е продължение на положителната процедура на Фондация “За нашите деца “ за съдействие с болничните заведения в София. Тя продължава работата с три родилни отделения – в лечебните заведения “Света София “, “Майчин дом “ и “Шейново “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР