Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията за поредна година

...
Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията за поредна година
Коментари Харесай

Дни на ехокардиографията в София



Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията за поредна година провежда Дни на ехокардиографията, които ще се проведат от 8 до 10 април в София.

Темата разяснява в “Нашият ден “ доцент Красимира Христова , експерт кардиолог:

“Това е едно събитие, което се наложи с значителен триумф в нашата кардиологична общественост. Ще го проведем за седма поредна година, тази година отново сме в хибриден вид, като чакаме посетители и лектори, които са от Съединени американски щати, Европа и Канада. Интересът е извънредно огромен.

Този път сме се фокусирали върху клапните болести, защото през последните години се трансформираха доста неинвазивните методики за оценка на тези проблеми пациенти. Винаги ранната диагностика и следенето на тези пациенти води до по-добър резултат за по-нататъшното им лекуване.

Ехокардиографията се прави от експерт кардиолог и опциите на актуалната инсталация дават една доста по-добра оценка. “



Клапни пороци след Covid зараза

“Тези две години на запознаване с Covid и на изследванията, които са направени в доста центрове, се следи, че младите пациенти след прекарана зараза страдат доста от клапни проблеми.

Това се получава, тъй като, преди всичко, се среща по-рядко като възпаления на клапата от Covid, само че не е невероятно, изключително при пациенти, които са с невисок имунитет. Това са пациенти, които организират химиотерапия, с тежки болести, които са подложени на възпаление на клапите, които могат да  бъдат изумени от Covid.

От друга страна, има промени, които настъпват в миокарда от Covid след прекаран миокардит, който доста постоянно се следи в близо 80% от пациентите. Наблюдава се едно ремоделиране на камерата, което води до удължаване на клапния пръстен. “


Възможности на ехокардиографията

“С ехокардиографията опциите са доста – от една страна, да диагностицираме един нововъзникнал миокарден инфаркт. Проследяването на клапни проблеми, които могат да бъдат навреме диагностицирани. Да открием вродени болести при дечица, в това число и при новородени.

Това, което прави събитието ни неповторимо, е, че всяка година каним експерти във феталната ехокардиография, което демонстрира опциите на този способ за ранно вътреутробно разкриване на проблемите.

Ехокаридографската диагностика е доста акуратен способ, това към този момент не е субективната диагностика, която беше в 80-те и 90-те години на нашето столетие .

Ролята на изкуствения разсъдък може да се види в доста от актуалните ехокардиографии. Целта ни е да създадем едно лице на ехокардиографа в България, което да бъде разпознато в европейските събития и младите сътрудници да бъдат включени в разнообразни планове, а сътрудниците наложително да минават през един развой на образование по време на специализацията си по кардиология. “

Риск от тромбози и работа в офис 

“Това е проблем, ориентиран към съдовите промени. Дългото седене води до смяна в съдовете на долните крака. Съветваме пациентите, когато пътуват на дълги полети, наложително да организират една предварителна профилактика. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР