Фондът на фондовете подписа споразумения с Първа инвестиционна банка, Микрофонд

...
Фондът на фондовете подписа споразумения с Първа инвестиционна банка, Микрофонд
Коментари Харесай

25 млн. лева за предприемачество чрез микрокредитиране от ПИБ, Микрофонд и СиС Кредит

Фондът на фондовете подписа съглашения с Първа капиталова банка, Микрофонд и СиС Кредит за даване на микрокредити на започващи и обществени предприятия, лица от уязвими групи или младежи до 29 година, които имат предпочитание да започват личен бизнес. Кредитите се отпускат с финансов инструмент „ Микрокредитиране със споделен риск “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “.

Около 850 предприятия ще могат да се възползват от предоставения запас в размер на повече от 25 млн. лева Размерът на микрокредитите е на стойност от 5 000 до 48 895 лева, със период на погасяване до 10 години и до 2 години гратисен интервал за погасяване на главницата по заема. Средствата, които се дават от Фонда на фондовете, са с нулева рента, а финансовите медиатори ползват пазарна рента.

„ Това е една сериозна поддръжка за бизнес начинанията на започващите и обществените предприятия, както и в поддръжка на цялостната политика на страната във връзка с пазара на труда. Целта на инструмента е да подобриcм достъпа до финансиране на дребните предприятия и на лицата от уязвимите групи “, разяснява изпълнителният шеф на Фонда на фондовете Александър Георгиев.

„ Вярваме, че опциите за микрокредитиране на предприемчиви хора, които в границите на личното си обитаемо място, могат да създадат дребна фамилна компания, е добър метод за основаване на претовареност и поддръжка на новаторски мислещи хора, които желаят да развиват собствен бизнес “, разяснява заместник-министърът на труда и обществената политика и началник на Управляващия орган на ОПРЧР Зорница Русинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР