Фондът на фондовете, който управлява 1.2 млрд. лв. от различните

...
Фондът на фондовете, който управлява 1.2 млрд. лв. от различните
Коментари Харесай

Консултативен съвет заменя надзорния във Фонда на фондовете

Фондът на фондовете, който ръководи 1.2 милиарда лева от другите оперативни стратегии, към този момент няма да има контролен съвет. Той ще бъде сменен от съвещателен, който ще поучава управлението на фонда, ръководещ финансовите евроинструменти в България, по какъв начин да реализира стратегическите си цели. Това реши служебното държавно управление на постоянното си съвещание в сряда, което ободри нов правилник на организацията.

Според него се степента на ръководство става едностепенна и се закрива седемчленният контролен съвет. В момента той е управляван от Илия Караниколов, негов заместител е Иван Иванов, а измежду членовете са Антон Аспарухов, Петър Трайков, Светослав Младенов, Ташка Габровска и Цветелина Атанасова. Всички те ще бъдат освободени.

Съветът на шефовете остава тричленен, само че за участниците в него ще се организира конкурс от министъра на финансите, под чийто надзор е фондът. В управителния съвет сега влизат двамата изпълнителни шефове Александър Георгиев и Владимир Данаилов и ръководителят Мартин Дановски.

Реално и досегашните членове на управлението на фонда са определени с състезания като надзорът е от август 2020 година

Целта на измененията е по-ефективно ръководство и по-гъвкава политика, както и постигането на оперативна експедитивност при вземането на решения за ръководството на финансовите принадлежности от Европейските структурни и капиталови фондове и понижаване разноските за ръководство, аргументират се от държавното управление. То показва, че със сегашните 10 души в двете степени на ръководство на фонда се затруднява вземането на бързи оперативни решения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР