Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува" 2022 г. ще се

...
Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува" 2022 г. ще се
Коментари Харесай

Десети юбилеен фестивал Сандрово пее и танцува ще се проведе на 2 юли

Фолклорен фестивал "Сандрово пее и танцува " 2022 година ще се организира на 2-ри юли от 10:30 часа в село Сандрово – област Русе

Във него могат да вземат участие всички любителски клубове, школи и обединения учещи фолклорно танцово и певческо изкуство, без ограничаване на възрастта. Целта на събитието е да се запази българската традиция, а също и запознанства сред колективите и обмяна на креативен опит. Организатори са кметство Сандрово, НЧ „ Васил Левски “ 1928 година и Община Русе.

На площада в центъра на селото ще бъдат ситуирани сергии на занаятчии, които ще покажат творби на приложните изкуства.

Участниците могат да донесат приготвени у дома, домашна ракия, национални ястия, печива и всички типове гозби, като изискването е едно от ястията да бъде обичайно за района, от който идва групата. Те ще бъдат изложени за конкурс и оценени от особено жури.

За всички ще се подготви дунавска рибена супа по сандровска рецепта от "Юнашки тиган - Копривщица ", дават обещание уредниците.

След привършване на фестивала ще има хоротеката, на която специфични посетители ще бъдат Нелина, Бинка Добрева, Търговска колегия "Сандровска шевица ", ФТК "Родолюбец " и деца гайдари от гр. Силистра.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР