Фолклорът съвместно с електронната музика е световна тенденция. България не

...
Фолклорът съвместно с електронната музика е световна тенденция. България не
Коментари Харесай

Иван Шопов: Музиката е планета! Все повече хора се обръщат към корените си

Фолклорът взаимно с електронната музика е международна наклонност. България не отстъпва от това. Все повече младежи се обръщат към корените си, търсейки своята еднаквост. Това е доста хубаво, тъй като всеки народ може да се отличи от тълпата, съобщи в изявление за БГНЕС музикантът Иван Шопов.

„ Интернет, колкото и да ни дава, прави по някакъв метод цялата информация безусловно идентична за всички. Точно това е провокацията – хората да потънат във фолклора и да се отличат от останалите ”, разяснява електронният актьор.

В България тоталният шлагер, който преди години проби, докосна младите, взриви нощни заведения, радиа и музикални малките екрани, беше електронният вид на „ Притури са планината ” и Стефка Съботинова.

“Според мен, българският фолклор дава едно голямо пространство, кара слушателя да изпада в несравним транс, тъй като не знае от кое място идва гласът. Много постоянно хората, слушайки фолклора ни, не могат да разпознаят дали са думи, имат ли смисъл или са обособени изречения. Електронната музика има сходно свойство – с малко детайли може да се реализира галактически висоти ”, отбелязва музикантът.

В персонален проект Иван споделя, че 2019 година е била сполучлива за него. През 2020 следва да издаде албум с Мария Каракушева, работи и по нов албум дружно с групата smallman, където смесват фолклор с рок и електронен тон.

“2020 година ще бъде доста шарена, ще дам на моите слушатели доста разнообразни нюанси. Отделно имам няколко електронни албума, които считам да издам. И по този начин, едно непрекъснато премеждие със разбъркване на разнообразни направления. За мен музиката е една планета, не мога да отрежа един континент и да го извадя от смисъла ”, споделя още Иван Шопов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР