Флуминензе си гарантира участие във финала на Световното клубно първенство,

...
Флуминензе си гарантира участие във финала на Световното клубно първенство,
Коментари Харесай

Флуминензе преодоля Ал Ахли и се класира за финала на Световното клубно

Флуминензе си подсигурява присъединяване във финала на Световното клубно състезание, последно в сегашния си формат със седем тима, преди да бъде увеличено на 32 за изданието през 2025. Бразилският отбор се оправи със съпротивата на египетския Ал Ахли след триумф с 2:0.

Пред близо 35 000 фенове на „ Кинг Абдулах Спортс Сити “ в Джеда Флуминензе пречупи противника с попадения в края. Първо, Джон Ариас се разписа в 71-та минута от дузпа, а влезлият от пейката Джон Кенеди постави точка на разногласието с гол в 90-та след асистенция на Матеус Мартинели.

Така Флуминензе се класира за първия си край в конкуренцията, като е деветият представител на Бразилия, който ще спори за оценката, присъединявайки се към Коринтианс, Сао Пауло, Интернасионал, Вашку да Гама, Сантос, Гремио, Фламенго и Палмейрас. На финала отборът ще се изправи против спечелилия от втория полуфинал, който опълчва японския Урава Ред Даймъндс и първенеца на Англия и Европа Манчестър Сити, на 22 декември от 20:00 часа българско време.

Ал Ахли, който по-рано изненада саудитския Ал Итихад с Карим Бензема в състава си, ще спори за третото място със изгубилия мача сред Урава и Сити в същия ден от 16:30 ч. б.в.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР