Флорида и Аляска наложиха ограничения на Binance.US, американското дъщерно дружество

...
Флорида и Аляска наложиха ограничения на Binance.US, американското дъщерно дружество
Коментари Харесай

Два американски щата забраняват използването на Binance

Флорида и Аляска постановиха ограничавания на Binance.US, американското дъщерно сдружение на Binance, заради регулаторен напън.

След признанието на някогашния основен изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао за нарушавания на разпоредбите за битка с прането на пари, Флорида бързо спря локалния лиценз на борсата, което докара до възбрана на дейностите по трансфер на пари.

В началото на 2024 година Аляска отхвърли на Binance.US възобновяване на лиценза. Признаването на виновността на Джао за нарушение на наредбите на американския Закон за банковата загадка докара до отвод от надзор и прекачване на правата на глас.

Въпреки тези провокации Binance.US подсигурява непрекъснати услуги на американците и си обезпечи позволения за активност в Арканзас, Илинойс и Южна Дакота, при изискване че Джао дефинитивно трансферира правата си на глас.

Опитът на Джао да употребява своя дял в Binance.US на стойност $4.5 милиарда като поръчителство за пътешестване беше отритнат и той е изправен пред евентуална присъда в края на февруари 2024 година с 18-месечен затвор.

Тези регулаторни дейности акцентират засиления надзор върху крипто промишлеността, изключително в Съединени американски щати. Бъдещето на Binance във Флорида и Аляска остава нестабилно, което отразява по-широката наклонност на засилено регулаторно правоприлагане.

На засегнатите консуматори във Флорида и Аляска се предлага да потърсят различни платформи, до момента в който промишлеността следи от близко способността на Binance.US да се оправи с разрастващите се регулаторни провокации.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР