Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC отново отложи решението за одобрение на спот Етериум ETF

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) за следващ път забави вземането на решение по отношение на основаването на спот Етериум ETF от страна на Invesco Galaxy, като отсрочи крайния период до 5 юли 2024 година

Това удължение на периода разрешава на SEC да организира задълбочени следствия и да прегледа в детайли всички опасения. Това закъснение обаче е част от повтарящ се модел на отсрочване на заявки за спот Етериум ETF от огромни финансови институции.

В последното подадено заявление Комисията се базира на нуждата от в допълнение време, с цел да проучва вярно предлагането за смяна на разпоредбите за ETF на Invesco Galaxy. Това закъснение има за цел да обезпечи повсеместен обзор на сложността, обвързвана с даването на утвърждение.

Предпазливият метод на SEC отразява по-широката регулаторна неустановеност към продуктите, свързани с криптовалути. Макар че Етериум тръстът на Grayscale към този момент е регистриран, затрудненията не престават. Многократните забавяния, с които се сблъскаха и други емитенти на спот Етериум ETF, акцентират предизвикването, пред което са изправени финансовите регулатори при надзор върху бранша с възходящия интерес към крипто капиталовите артикули.

Повтарящите се забавяния от страна на американският регулатор основават казус за компании като Invesco Galaxy, служейки като образец за други, които чакат утвърждения за своя ETF. Тъй като решенията за VanEck и Ark Invest се чакат по-късно този месец, всички погледи са ориентирани към всяка индикация за смяна в метода на SEC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР