Флориан Скала, главен изпълнителен директор na bTV Още по темата

...
Флориан Скала, главен изпълнителен директор na bTV Още по темата
Коментари Харесай

bTV увеличава леко приходите и намалява значително печалбата

Флориан Скала, основен изпълнителен шеф na bTV

Още по тематиката
" Нова броудкастинг груп " с двуцифрен растеж на приходите и печалбата; Без изненади в състезанието за общоприет шеф на БНТ; Renault показа новия си електромобил с активация към най-младата аудитория; Англия ще се бори със сексистките стандарти в рекламите; Revlon избра Grey за своя интернационална креативна организация

Фаворити в състезанието за общоприет шеф са Емил Кошлуков и Константин Каменаров. И двамата се употребяват с поддръжка от ръководещата партия

Собственикът MTG регистрира усъвършенстване на резултатите през второто тримесечие

Приходите на " БТВ медиа груп " през първото полугодие на 2017 година остават постоянни макар интензивните разбърквания в мениджмънта на групата, които настъпиха от началото на годината. Оперативната облага преди обезценки и амортизации (OIBDA) обаче отбелязва двуцифрен спад. Това излиза наяве от формалния доклад на компанията майка на групата Central European Media Enterprises (CME), в която най-големият акционер е американският медиен конгломерат Time Warner. В портфолиото на " БТВ медиа груп " влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

Как се показва bTV

В формалния доклад на CME се отбелязва, че за второто тримесечие на годината медийната група в България отбелязва лек растеж в приходите от 1.6% в съпоставяне със същия интервал 2016 година, достигайки близо 20.8 млн. $. За интервала януари – юни обаче приходите на " БТВ медиа груп ", въпреки и с малко, понижават до 36 млн. $ спрямо 36.3 млн. $ през същия интервал на 2016 година

Далеч по-различно е ситуацията с оперативната облага преди обезценки и амортизации - тя отбелязва двуцифрен спад за всеки от отчетните интервали. От началото на годината до юни понижението е с 37%, до 4.4 млн. $. През второто тримесечие тя е била 3.07 млн. $, като се е намалила с близо 50% в съпоставяне със същия интервал 2016 година По този съставен елемент българската медийна компания регистрира една от най-ниските оперативни облаги спрямо останалите страни, където CME има към момента бизнеси - Чехия, Румъния, Хърватия, Словакия и Словения, отбелязвайки и максимален спад на годишна база. Резкият спад се дължи главно на слабото първо тримесечие на 2017 година за българската медийна група. Именно по-късно и компанията предприе редица промени в състава на мениджмънта.

През март " БТВ медиа груп " се раздели първо с дългогодишната директорка " Продажби " на малкия екран Весела Димова, а в края на май - с шефа на радиогрупата си Васил Димитров. В края на юни пък компанията разгласи, че тогавашният шеф " Правни и бизнес връзки " Господин Йовчев става член на борда на шефовете, където заема мястото на Едмунд Апелт, който остава основен действен шеф в компанията. Един от членовете на борда - Давид Щепан, пък поема поста основен финансов шеф. В края на 2016 година Флориан Скала зае поста основен изпълнителен шеф, сменяйки Павел Станчев, който ръководи компанията в продължение на три години.

Ръст за CME

Базираната на Бермудските острови CME регистрира растеж от 4.2% на годишна база на приходите за първото полугодие, като те са достигнали близо 316.9 млн. $. За месеците от април до юни постъпленията са нарастнали с 3.8% до 181.9 млн. $. Според доклада на CME общата облага преди обезценки и амортизации на холдинга за второто тримесечие е 61.2 млн. $ спрямо 53.6 млн. $ година по-рано. Печалбата за първите шест месеца се е повишила със 17.8%, достигайки 83.3 млн. $.

В началото на юли стана ясно, че CME ще продаде хърватския и словенския си бизнес на Slovenia Broadband, която се ръководи от United Group. Цената на договорката е 230 млн. евро, а групата ще употребява средствата, с цел да изплати част от дълга си.

Главният изпълнителен шеф на съдебномедицинска експертиза Майкъл Дел Нин означи: " Първата половина на годината беше белязана от значими транзакции и впечатляващи финансови резултати, която композиция ще докара до доста понижаване на задлъжнялостта през идващите 18 месеца. След сполучливата продажба на бизнесите в Хърватия и Словения ще изместим с една година проектите ни за деливъридж (намаляване на заемното финансиране - бел. ред.) и автоматизирано ще понижим разноските по заемите. В резултат на това би трябвало да можем да се фокусираме върху намаляването на дълга до 2019 година "

Повече по тематиката може да прочетете в седмичния брой на " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР