Флагман.бг разполага с данните от екзитпола на две агенции, които

...
Флагман.бг разполага с данните от екзитпола на две агенции, които
Коментари Харесай

Бургас разпредели мандатите. Ето ги новите депутати

Флагман.бг разполага с данните от екзитпола на две организации, които следяха на терен изборния ден в Бургаска област.

Според резултатите, 14-те мандата ще се разпределят по следния метод:
-->
При 5-партиен парламент коалиция „ ГЕРБ-СДС “ ще има 4 депутати от 2 МИР Бургас, ПП-ДБ – също 4, а „ Възраждане “, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия – по 2-ма.

Ако „ ИТН “ прескочи изборната преграда и стане част от 49-ото Народно заседание, ще вземе втория мандат на Българска социалистическа партия, който на този стадий наподобява най-несигурен. Може да отиде както в Има Такъв Народ, по този начин и да вземем за пример в Движение за права и свободи, в случай че партията този път е съумяла да активизира по-сериозна поддръжка в Турция.

Към 20 часа през днешния ден най-вероятното систематизиране на мандатите обаче остава по следния метод –4-4-2-2-2. Уточняваме, че системата „ Хеър-Ниймайер “ има специфичност, която от време на време сервира страхотни изненади в последния вероятен миг.

КОИ СТАВАТ ДЕПТУТАТИ

От листата на „ ГЕРБ-СДС “ влизат първите четирима – водачът Жечо Станков, който се утвърди като натурален водач на бургаската група депутати, вторият Любен Дилов, третата Галя Желязкова и четвъртият – Андрей Рунчев.  Силна акция направи и д-р Лидия Стефанова, адм. шеф на проспериращата болница " Сърце и мозък ", която ще се опита да пренареди листата с преференции, само че за задачата ще й трябват най-малко 2400 гласа.

До края на вечерта следете преференциите на доктор Лидия Стефанова, седма в листата на ГЕРБ-СДС. Тя направи доста мощна акция

„ ПП-ДБ “ също се обрисува да вкара четирима в Народното събрание – водачът Константин Бачийски, Даниела Божинова, Богомил Петков и Христо Симеонов. И тук обаче се чакат изненади, защото Димитър Найденов работи доста интензивно за преференции, а и в последния цикъл от избори той сподели, че няма проблем да събере сред 2000 и 2500 гласа. Тъй, че за никого няма да е изненада, в случай че се изстреля непосредствено на втора позиция.

За никого няма да е изненада, в случай че Димитър Найденов пренареди листата на ПП-ДБ

От Движение за права и свободи в идващото Народно събрание ще влязат нормалните обвинени – Севим Али и Ешереф Ешереф. На аварийна пейка чака Фатме Рамадан, която ще се надява преразпределението на гласовете от Турция да й обезпечат още един мандат в Народното събрание.

Във „ Възраждане “ сигурни са водачът Цончо Ганев и вторият Борис Аладжов. Почти несъмнено третата - Звезделина Каравелова от Несебър, която се виждаше като народен представител, само че към този момент се обрисува, че ще би трябвало да покача за звездния си момент.

Българска социалистическа партия като че ли съумя да се активизира и е на път да си върне втория мандат в Бургаска област. Със сигурност в Народното събрание от Бургас влиза лидерът инж. Петър Кънев, а доста евентуално е вторият – зам.-директорът на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ Станимир Баев да бъде преместен от Тодор Байчев от Карнобат, който по традиция залага на мощна преференциална акция.  Изчисленията демонстрират, че разбъркването на листата на Българска социалистическа партия ще е допустимо с 1000-1100 гласа.

Тодор Байчев може още веднъж да се завърне в Народното събрание, в случай че Българска социалистическа партия завоюва втори мандат в област Бургас

Ако „ ИТН “ влезе в Народното събрание, сигурно ще има народен представител от Бургас и това ще е сценаристът Ивайло Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР