Физиотерапевт специалист по сърдечна рехабилитация сподели кои са най-ефективните видове

...
Физиотерапевт специалист по сърдечна рехабилитация сподели кои са най-ефективните видове
Коментари Харесай

Физиотерапевт назова упражненията в борбата с високото кръвно

Физиотерапевт експерт по сърдечна рехабилитация показа кои са най-ефективните типове извършения в битката с кръвното налягане и сърдечно здраве. Хелън Александър предложи, че тренировките за мощ, употребявайки единствено телесното тегло, могат да бъдат от голяма изгода.
 
„ Започнете с прекосяване от седнало състояние към изправяне от стол, по-късно преминете към правене на клякания или преси против стената. Също мини клякания и покачване на прасци, като употребявате облегалката на стола за непоклатимост, “ сподели тя.

Физиологът обаче предизвести: „ Всеки би трябвало да прави някаква форма на силова подготовка, само че в случай че имате избрани сърдечни болести, като сърдечна непълнота, или неотдавна сте претърпели интервенция, ще би трябвало последователно да изградите силата си. “

Нейният съвет включва разнообразни способи за модифициране на упражненията, с цел да дават отговор на съответното положение. Тя акцентира значимостта на вярното дишане по време на тренировки, ориентирани към намаление на кръвното налягане, предупреждавайки, че задържането на дъха ви може да увеличи кръвното ви налягане.

„ Ако не можете да дишате и говорите обикновено, до момента в който вършиме силова подготовка, това допуска, че товарът, който вдигате, е прекомерно тежък. “ За скорошни пациенти със сърдечна интервенция тя посъветва да не подвигат нищо по-тежко от „ на половина цялостен чайник “ и предложи лактите да се държат покрай тялото, с цел да се облекчи напрежението на гръдния мускул.

Тя предлага извършения, ориентирани към симптоматичните мускули, като съобщи: „ Укрепването на мускулите значи, че ръцете и краката ще работят повече и това ще отнеме напрежение от сърцето ви. “
 
Експертът предлага силови тренировки 2 до 3 пъти седмично, позволявайки един ден отмора сред сесиите, и сподели: „ Започнете с упражнение, което можете да повторите 10 до 12 пъти, като последните няколко повторения стартират да се усещат малко предизвикателни. Ако можете, направете два до три серии от тези 10-12 повторения. "

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР