Това е американският дял от договорената между държавите от Г-7

...
Това е американският дял от договорената между държавите от Г-7
Коментари Харесай

САЩ и Украйна сключиха договор за заем в размер на 20 млрд. долара

Това е американският дял от контрактуваната сред страните от Г-7 - най-влиятелните международни стопански системи, нова военна помощ за Украйна на обща стойност 50 милиарда $, разяснява организацията.

 

Договорът бе подписан от финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън и украинския й сътрудник Сергий Марченко. 20 милиарда $ са делът на Европейски Съюз, а останалите 10 милиарда ще бъдат обезпечени от други членуващи в Г-7 страни отвън Европейския съюз - Англия, Канада и Япония.

" С други думи, в този момент Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците ", уточни в изказване американският държавен глава Джо Байдън, представен от Ройтерс.

 

Англия обществено разгласи, че нейният дан ще бъде близо 3 милиарда $ (2,26 милиарда английски лири). Нейните средства ще отидат съответно за пазаруване на оръжия и за възобновяване на развалена инфраструктура.

 

Лидерът на Украйна Володимир Зеленски благодари на западните си съдружници за новата военна помощ, заяви ДПА.

Отпуснатите 50 милиарда $ от Г-7 - групата на международни стопански сили, ще оказват помощ на Украйна за нейната защита и опозиция, означи украинският държавен глава нощес в обичайното си видеообръщение към нацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР