Gigabyte продължава да разширява своята гама от Ultra Durable (UD)

...
Gigabyte продължава да разширява своята гама от Ultra Durable (UD)
Коментари Харесай

Gigabyte пусна достъпен „вечен“ SSD – AI TOP UD SSD 1TB с ресурс за презапис от повече от 100 хиляди терабайта

Gigabyte продължава да уголемява своята гама от Ultra Durable (UD) серията NVMe дискове с акцент върху AI-задачите. SSD от тази серия се характеризират с огромен ресурс на издръжливост. Производителят пусна модела AI ​​TOP UD SSD 1TB, който съставлява „ бюджетна “ версия на моделите AI ​​TOP 100E SSD. Той се отличава от последния с по-ниската си продуктивност и по-краткия си експлоатационен живот, само че изчислената му устойчивост към момента надвишава 100 хиляди TBW (терабайта презаписана информация).

Моделът AI ​​TOP UD SSD 1TB е оборудван с интерфейса PCIe 4.0. Посочената скорост за поредно четене на устройството е 6500 MB/s, а скоростта за пореден запис — до 5700 MB/s. Работният запас е 109 500 TBW. Производителят дава петгодишна гаранция за новия артикул. AI TOP UD SSD 1TB е изработен в познатия форм-фактор M.2 2280, което го прави съчетаем с множеството ноутбуци и настолни компютри.

2

Новият AI TOP UD SSD 1TB се отличава от моделите от серия 100E с до 700 MB/s по-ниска скорост за поредно четене и до 800 MB/s по-ниска скорост за пореден запис. В допълнение, експлоатационният живот на AI ​​TOP UD SSD 1TB е половината от този на модела SSD 100E 2TB (219 000 TBW), само че подхожда на ресурса на модела 1 TB SSD 100E.

По отношение на продуктивността, AI ​​TOP UD SSD 1TB е доста по-бавен от да вземем за пример Samsung 990 Pro, който обезпечава оптималната продуктивност за интерфейса PCIe 4.0 и работна скорост от над 7000 MB/s. Въпреки това, в серията устройства AI ​​TOP, Gigabyte дава приоритет не на чистата продуктивност, а на работния запас, защото тези SSD дискове са проектирани за интервенции, свързани с AI-натоварванията. За съпоставяне, експлоатационният живот на същия Samsung 990 Pro с потенциал 4 TB е „ единствено “ 2400 TBW, което е 41 пъти по-малко от това на AI ​​TOP UD SSD.

Цената на AI TOP UD SSD 1TB не е оповестена. Но като се вземат поради характерностите, цената на новия артикул би трябвало да бъде по-ниска от тази на модела AI ​​TOP 100E 1TB, който сега се предлага от някои ритейлъри за повече от $2600.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР