Физическата активност е по-характерна и естествена за лятото. Туристически обиколки,

...
Физическата активност е по-характерна и естествена за лятото. Туристически обиколки,
Коментари Харесай

Как да останем във форма след края на летния сезон?

Физическата интензивност е по-характерна и естествена за лятото. Туристически обиколки, каране на колело в града, плуване в море, езеро или басейн - не се замисляш доста, търсейки време или мотивация. За страдание, когато есента настъпи и се върнеш в града на работа, бързо губиш лятната си форма. Има ли какво да направиш, с цел да не допускаш това да се случи?

Краят на летният сезон не значи, че би трябвало да се откажеш от приятното възприятие, идващо от поддържането на добра физическа форма. Признай си обаче, че при забързаното движение на градския живот, увеличението на отговорностите ти и утежняването на времето, е извънредно мъчно да намериш време за постоянни тренировки, а даже да успееш, остава казусът с мотивацията...и познанието. Обратно на това, което може би мислиш - не е задоволително просто да започнеш да тренираш, нужно е и да си наясно по какъв начин да го правиш дейно и здравословно. Прекалено интензивните тренировки могат да имат противопоставен на стремежи резултат - да се чувстваш по-зле, а не по-добре, мотивацията ти спада, а тялото ти е изтощено, което усилва и риска от травма. От друга страна, когато имаш дълги почивки сред подготвителните сесии или тренираш прекомерно едва, без да предизвикваш себе си, ще се разочароваш от слабите резултати. Имайки поради, че времето ти е лимитирано, ще бъде още по-трудно да се посветиш на регулярни визити на фитнеса с персонален треньор. В подобен случай можеш ли да имаш персонален треньор? Например, в джоба си?Въпреки че звучи много мистериозно, отговорът е „ да ", и е ключът към решението на проблемите разказани нагоре. Можеш да имаш персонален треньор, който постоянно ще бъде до теб, в джоба ти. Този треньор е приложението Huawei Health.

Health app-ът в смарт телефоните на Huawei следи положението на тялото и напредъка по пътя към реализиране на задачите ти. Когато тичаш за първи път, вкарваш информация за себе си, като възраст, тегло, височина и пол. В идната стъпка поставяш задачите си. Можеш да ги опишеш като избрани действия, само че е най-добре да избереш мечтано тегло - приложението автоматизирано пресмята твоя показател на телесната маса, какъв брой калории е нужно да гориш всеки ден и какви интензивности да предприемеш, изготвяйки ефикасен проект за тренировки. Приложението ще помогне за непрекъснато следване на набелязания проект посредством непрекъснато наблюдаване на интензивността, напомняйки за приближаването към крайната цел. Как е допустимо това?

Истината е, че приказваме за нещо доста повече от нормално мобилно приложение. Става въпрос за платформа, която се състои от телефон Huawei и приложение, което проучва обстановката и обезпечава нужната информация, с цел да използваш датчиците, с които са снабдени смарт телефоните на Huawei. Health приложението събира данни от акселерометъра, датчика, електронния компас и несъмнено, GPS приемника, анализирайки ги посредством комплицирани механизми, които разрешават да пресметна какъв брой стъпки си минал, какъв брой стъпала си изкачил и дали си карал колело - в случай че е по този начин, какъв брой дълготрайно и бързо си карал. Допълнителните логаритми, основани на постоянни тренировки и здравна база данни, пресмятат какъв брой калории си изгорил по време на несъмнено деяние. Когато стартираш Huawei Health, единствено избери дали искаш да тичаш, караш колело или да вървиш пешком, след това с едно натискане уточни дали най-важният параметър ще бъде времето, прекарано в подготовка, изминатото разстояние или изгорените калории. Щом си подготвен, приложението ще стартира да записва твоята интензивност, употребявайки данни от всички датчици и ще те информирай.

За положителната форма и здравословно положение е извънредно значимо да запазиш подобаваща активност на тренировките. Не бива нито да се преуморяваш посредством доста продължителни тренировки, нито да са прекомерно леки, тъй като няма да доведат до стремежи резултат. Натовареността върху тялото и по-важното, реакцията на организма ти, не могат да бъдат измерени от датчици като акселерометър или GPS. Затова е нужно непрекъснато да се следи сърдечната периодичност, която тъкмо отразява напрежението на тялото сега. Тук идва и другата значима част от Health платформата на Huawei: Huawei Watch 2. Красивият и мощен интелигентен часовник е екипиран с акуратен датчик за дълготрайно премерване на сърдечната периодичност. Няма потребност да носиш неуместните ленти върху гръдния панер или да свързваш обособени датчици към телефона - просто си постави часовника и данните за положението на тялото ти ще бъдат препратени към приложението.

С сходни похвати бързо ще изградиш режим на трениране, с който ще останеш във форма и през есента и зимата. Използвайки приложението, което работи със датчиците в смарт телефоните на Huawei, ще можеш елементарно да проследяваш напредъка. А като добавиш и Huawei Watch 2 със датчика му за премерване на сърдечния темп, ще успееш точно да следиш здравословното си положение и да планираш оптималните действия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР