Фискалната ни политика е благоразумна, заяви министърът на финансите Владислав

...
Фискалната ни политика е благоразумна, заяви министърът на финансите Владислав
Коментари Харесай

Горанов: Бюджет 2019 не е предизборен, фискалната ни политика е благоразумна

Фискалната ни политика е благоразумна, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Горанов взе присъединяване в днешното пленарно съвещание, където показа пред депутатите параметрите на Държавния бюджет за 2019 година, които те разискват на първо четене.
„ Фискалната рамка за 2019 година прецизно отразява и следва заложените цели от програмата на държавното управление “, увери Горанов. Още при започване на ревюто си той акцентира, че предстоящият стопански напредък за страната ни през идната година е 3,7%, а растежът на Брутния вътрешен артикул ще се форсира по линия на консумации и вложения, като номинално ще доближи 116 милиарда в края на 2019 година
За последните две години Брутният вътрешен продукт се покачва последователно, а изчисленията демонстрират, че до края на мандата на това държавно управление той може да доближи и даже надмине 130 милиарда лв..
„ Получихме доста рецензии, свързани с номиналния растеж на разноските, само че в действителност това е резултат от по-успешното българско общество, което създава повече. По-висока претовареност, а нарастването на заплатите усилва и потреблението. Бюджетът пораства и то при опазване на ниското данъчно облагане на хората и бизнеса. Според нашето схващане по този начин се обезпечават повече запаси за обществени услуги “, добави още финансовият министър.
„ Бюджетът не е избирателен “, сподели в края на изявлението си Владислав Горанов, само че добави, че подобен ще бъде направен за 2021, когато изтича конституционният мандат на актуалното държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР