Фирмите в България се развиват изключително добре през миналата година.

...
Фирмите в България се развиват изключително добре през миналата година.
Коментари Харесай

Ивайло Станчев: България е износител на електроенергия и печели огромни суми

Фирмите в България се развиват извънредно добре през предходната година. Това сподели ръководещият редактор на „ Капитал " Ивайло Станчев в предаването „ Тази събота " по бТВ. Той добави, че през тази година чака още по-голям растеж в приходите на най-развитите компании у нас - с към 50%. Класацията „ Капитал 100 " се организира за 15 поредна година. В нея се подреждат най-големите български компании за миналата година.

„ Общите доходи на 100-те компании са нарастнали с 38%, облагите са се нараснали три пъти. Няма по какъв начин да приказваме за рецесия, когато сдруженията в България имат големи облаги. Динамика е точната дума, тъй като имаме извънреден растеж в секторите „ Енергетика ", „ Храни ", „ Метали ", въобще износа ", добави той. Обикновено най-големите компании в България са едни и същи, само че тази година има разбъркване, изключително на второ и трето място, уточни още Станчев.

„ На първо място за втора поредна година е най-големият медопреработвателен цех в България, на второ място излиза НЕК, а трети е русенски цех за произвеждане на биодизел ", изясни той. През актуалната година също се чакат промени, като в топ 10 на класацията несъмнено ще влязат седем или осем енергийни сдружения поради фрапантно увеличение на оборотите им.

„ Създава се чувство за някаква неизбежна рецесия, която идва, а действително не е по този начин. България е експортьор на електрическа енергия и печели големи суми като продава ток на съседите си, които суми след това се дават за обезщетения на българския бизнес ", акцентира Станчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР