Фирмите, които имат задължение да внасят авансови вноски за корпоративен

...
Фирмите, които имат задължение да внасят авансови вноски за корпоративен
Коментари Харесай

Фирмите имат срок до полунощ да декларират авансови вноски за корпоративен данък

Фирмите, които имат обвързване да внасят предплатени вноски за корпоративен налог, могат да го създадат до среднощ на 15 април, с цел да подадат годишната декларация за облагане с корпоративни налози в частта ѝ за предплатени вноски. Това оповестиха от Националната организация за приходите. Документът се подава по електронен път.

Месечните предплатени вноски за корпоративния налог за първото тримесечие (януари, февруари и март) на 2020 година се внасят до 15 април 2020 година, а за месеците от април до декември в период до 15 число на месеца, за който се отнасят. Тримесечните предплатени вноски за първото и второто тримесечие на 2020 година се внасят до 15 число на месеца, идващ тримесечието, респ. 15 април и 15 юли 2020 година, а за третото тримесечие – в период до 15 декември. За четвъртото тримесечие не се прави тримесечна предплатена вноска.

Крайният период за обявление и внасяне на корпоративния налог беше продължен до края на юни, припомнят от Национална агенция за приходите.

Крайната дата за оповестяване на приходите на физически лица за 2019 година остава непроменена – 30 април. Едноличните търговци, които имат и приходи, подлежащи на облагане с налог върху общата годишна данъчна основа, заявяват тези приходи до 30 април, а приходите и разноските от осъществяваната от тях стопанска активност през миналата година - в същия период като юридическите лица – 30 юни 2020 г. 

Национална агенция за приходите предлага на жителите при опция да отсрочат визитите си в офис на ведомството до преустановяването на изключителното състояние, като до тогава употребяват електронните услуги, налични тук с личен идентификационен код или електронен автограф.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на изключителното състояние е налична в специфична графа на уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР