Фирми за събиране на дългове подвеждат длъжници да подписват споразумение

...
Фирми за събиране на дългове подвеждат длъжници да подписват споразумение
Коментари Харесай

Как бирници подло притискат за признаване на дълг

Фирми за събиране на задължения подвеждат длъжници да подписват съглашение за признание на дълг, което ще им донесе финансови облекчения. Хората обаче не са предупреждавани, че с това сключване 10-годишната отминалост, която е в действие за парични вземания от физически лица, стартира да тече изначало. От Асоциацията за отбрана на потребителите настояват, че това е честа процедура, заяви Българска национална телевизия.

" Това става по доста лицемерен метод. Просто убеждават, че в случай че подпишете единствено през днешния ден и единствено в този момент, вашият дълг може да намалее. В доста случаи потребителите заплащат дълга си без да имат правосъдно решение ", съобщи ръководителят на Асоциацията Пейо Майорски.

" С приемането на сигнала ще правим инспекция. Потребителите би трябвало да бъдат доста деликатни, когато подписват такива документи. И различен значим съвет - в случай че нямат документи, а биват търсени от колекторска компания, дано да изискват писмена преписка, освен диалог по телефона.

От Българска национална телевизия потърсили за позицията и Асоциацията на колекторските организации в България. От там обаче отказали коментар, без да показват каквито и да е претекстове за това.

Според специалисти би трябвало да се създаде закон, който да изисква регистрация на всички компании, които събират задължения, като се води прецизен мониторинг на активността им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР