Фирмените коледни партита се завръщат след COVID-19. Харесвате ли ги

...
Фирмените коледни партита се завръщат след COVID-19. Харесвате ли ги
Коментари Харесай

Фирмените коледни партита се завръщат след COVID-19, но в нов вид

Фирмените коледни празненства се завръщат след COVID-19. Харесвате ли ги или ги ненавиждате, фирмените празненства за идните празници се завръщат, само че в по-различен от нормалния тип.
Фирмените коледни празненства
се завръщат след насилствената пауза от повече от две години поради пандемията от COVID-19, съобщи Асошиейтед пресцитирано от Българска телеграфна агенция.

Кажете довиждане на виртуалните дегустации на вино и се откажете от караокето. Харесвате ли ги или ги ненавиждате, фирмените празненства за идните празници се завръщат, само че в по-различен от нормалния тип.
След повече от две години работа
по пижама и дрънчене на чаши в Zoom, доста чиновниците в офисите наподобява копнеят за малко искра. Същото важи и за трудилите се на първа линия в битката със болестта, които станаха очевидци на анулация на празненствата, даже и когато се появиха на работа всеки ден по време в разгара на пандемията.
Над 57 % от фирмите
възнамеряват присъствени празнични тържества тази година, сочат данните от изследване, направено измежду 252 основани в Съединени американски щати компании. Допитването е направено от „ Чалънджър, Грей енд Кристмас “, компания за наемане на личен състав. Този % към момента е доста по-нисък по отношение на 75-те на 100, организирали празненства през 2019 година, само че пък е огромен скок спрямо 26 % през 2021 година и 5 % през 2020 година
Не всеки обаче е подготвен да купонясва, като че ли е 2019 година
Много от празненствата ще бъдат в по-ограничен състав, защото фирмите се пробват да върнат в офисите чиновници, които към момента работят отдалечено.
Някои компании избират спа центрове,
частни киносалони, с цел да привлекат личен състав, осъществявал работата си от у дома. Други пък се придържат към бонусите или спомагателния отпуск, които са предложили вместо празненства по време на пандемията от COVID-19.

Екипът от 20 души на Кари Снейвли от основана в Бостън софтуерна компания избира да поиграе пикълбол с бюджета, който им е възложен за празненство. Служителите имат опция сами да решат по какъв начин да честват.
Това е доста надалеч от гигантските събития,
които тя си спомня единствено преди няколко години, когато е работила в „ Коук “ в Атланта. Според Снейвли обаче сегашният метод на развлечение е по-добър, с цел да се разчупи ледът сред хора, които не са работили дружно. Освен това доста от служители  желаеха късмет да си тръгнат и да се приберат по-рано.
„ Наистина искахме да сме сигурни,
че допустимо най-вече хора могат да дойдат “, споделя Снейвли, който работи в региона на финансите. „ Хората имат домашни задължения, деца “.

Компанията „ Куикбейс “ има 700 чиновници, само че доста от тях работят надалеч – личният състав е разпилян до България, тъй че нямаше смисъл да организираме огромно празненство в централата, изяснява Шери Котман от управлението. Вместо това компанията разпорежда на обособени екипи да си провеждат занимания. Дори в Бостън единствено сред 30 до 40 % от чиновниците
идват в офиса в средата на седмицата,
когато е най-натоварено, добавя тя.

Едно нещо обаче наподобява несъмнено: на хората им е писнало от виртуални коктейли. По-малко от 2 на 100 от фирмите провеждат виртуални тържества тази година,
в съпоставяне със 7 % предходната година
и 17 % през 2020 година, откри изследването на „ Чалънджър “.

Джеф Консолети, създател на компания за образуване на събития в Лос Анджелис, споделя, че тази година не е получил поръчки за подаръчни кутии и комплекти за съчетание на сирене и вино, които помогнаха на бизнеса му да продължи да съществува през последните две години.
Вместо това е видял 100 % растеж
на резервациите за присъствени събития, макар че те са доста по-малки спрямо празненствата от по 5000 души, постоянно проведени преди пандемията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР