Фирмата на бизнесмена обжалва постановленията в Районния съд на Бургас,

...
Фирмата на бизнесмена обжалва постановленията в Районния съд на Бургас,
Коментари Харесай

Данъчни влязоха в плажния бар на Любен Джубрилов, написаха 85 акта


Фирмата на предприемача апелира постановленията в Районния съд на Бургас, само че без необикновен триумф

Служители на Националната организация по доходи (НАП) Бургас са влезнали в хитовия плажен бар на една от знаковите фигури в Бургаска област – предприемачът и президент на ММА и са съставили 85 акта по 500 лв. (42 500 лв., б.а.), научи Флагман.бг.

Проверката е била осъществена на 10 август 2022 година, само че едвам в този момент става обществено известна, защото компанията е обжалвала актовете в Районния съд на. До този миг има решения за 15 от тях – всички са доказани, а жалбите на компанията - отхвърлени.

Между кориците по делото стават известни детайлностите.

На 10 август м.г. инспекторите са ревизирали данъчните документи на бийч бар „ Сахара “ на плаж " Каваци " в   и приходите от платената плажна зона.

В заведението имало три броя фискални устройства и два ПОС терминала. Барът се стопанисвал от „ Бийч енд бар мениджмънт “ ЕООД, еднолична благосъстоятелност на Любен Николов Джубрилов, а чадърите и шезлонгите от „ Калотрейд “ ЕООД, собственост на Михаил Щерев Лeпаров.

Проблемът бил с ПОС терминалните бележки, които са издавани в плажната зона . По думите на чиновници на „ Калотрейд “ ЕООД, когато някой клиент желал да заплати с карта, те вземали терминала от заведението и по този начин се правило разплащането.

Служители на Национална агенция за приходите са открили, че са признати 85 заплащания по този способ. Нито една от бележките обаче не била регистрирана от фискалното устройство, а в него нямало обособен департамент „ доверител/довереник “ с „ Калотрейд “ ЕООД, както претендирал законът.

За инспекцията бил формиран протокол, а притежателят, шеф или упълномощено лице от „ Бийч енд бар мениджмънт “ били поканени в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас за приемането на 85 броя АУАН. Бил посочен и телефон за връзка с призоваващия контрольор по приходите.

На 15 август, когато била планувана първата среща, не се явил никой от компанията. Техен представител оповестил, че е зает и няма време. Поискал нова дата – 22 август, само че и тогава не се явил, след което договорил трета пролонгация – за 26 август 2022 година. На посочената дата още веднъж представител не отишъл до Национална агенция за приходите.

На 2 септември 2022 година се обадил човек от компанията и поискал да одобри актовете в Търговско дружество на Национална агенция за приходите Бургас.

Легитимирал се с нотариално заверено пълномощие, след което са му връчени всички актове. Възражения не били направени. Междувременно в постройката на Централното ръководство на Национална агенция за приходите София било входирано уведомително писмо, съпроводено с декларация, с която „ Бийч енд бар мениджмънт “ ЕООД декларирало, че отдръпва напълно пълномощното на въпросното лице.

На първа инстанция обаче Районният съд на Бургас не смята, че има нарушавания и приема доказателствата от Национална агенция за приходите Бургас като „ ясни, разумни и поредни “.

Засега няма спорна правосъдна процедура и решенията са идентични, само че обжалванията на актовете ще продължат и в идващите дни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР