Фирма за копане къта 32 милиона в кеш. Разкритието направи

...
Фирма за копане къта 32 милиона в кеш. Разкритието направи
Коментари Харесай

Невероятно! Фирма за копане къта 32 милиона в кеш

Фирма за копане къта 32 милиона в кеш. Разкритието направи служебният финансовият министър Асен Василев в изявление за бТВ.

Над 13 000 са фирмите, които имат касова наличност над 100 000 лева, сподели Василев. Бройката  е без компаниите, които поради предмета на активността си са длъжни да работят с големи касови наличия – банки, търговски вериги с доста каси и така нататък

Най-фрапантният случай е с 32-та милиона кеш. Фирмата се занимава със земекопна активност. Това е доста рискова компания, стартират инспекции на активността й, сподели Василев, изразявайки учудването си какво се заплаща с тези пари.

Василев напомни, че заплащанията кеш по закон в България са лимитирани до 10 000 лева на едно заплащане. Колко заплащания по 10 000 лева и защо би трябвало да направи тези компания с 32 милиона касова наличност и къде ги държи, зададе риторично въпроси министърът.

Още при оповестяването на инспекциите за компании с големи касови наличия, той съобщи, че го прави поради съмнения, че от този кеш се купуват гласове за изборите.

Гласовете се купуват в кеш, а този кеш би трябвало да излезе от някъде – или от компании, които го имат на каса, или да бъде изтеглен от банка. Надали тези, които купуват гласове са толкоз алтруистични, че да го теглят от персоналните си банкови сметки, сподели министър Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР