Фирма, която къта в сейфовете си рекордните 32 млн. кеш,

...
Фирма, която къта в сейфовете си рекордните 32 млн. кеш,
Коментари Харесай

Фирма с 32 млн. кеш играе на котка и мишка с данъчните

Фирма, която къта в сейфовете си рекордните 32 млн. кеш, отхвърли да пусне данъчните на инспекция.

Национална агенция за приходите останала без достъп до касовата наличност от 32 млн. лева на компанията, стопанисваща пунктовете за стерилизация на граничния пункт " Капитан Андреево ", разгласи представителят на приходната организацията Росен Бъчваров.

„ При предходната инспекция, която бе осъществена преди 20 дни, бяха формирани 10 акта за нарушавания. Очаквахме да бъде показана една забележителна сума, налична в брой. Въпреки напъните на двете страни, това не се е случи ”, изясни Бъчваров.

Нарушенията включвали работата на фискални устройства, които не са от утвърдените и не предават вярно информацията към Национална агенция за приходите. Имало несъответствия на касовите наличия и редица други нарушавания, допълват от приходната организация.

„ Актовете са издадени. Предстои издаването и на наказателни постановления и осъществяването на проверка, а запорираната сума варира ”, добавя Бъчваров.

Според него тези актове не са толкоз значими в тази ситуация, тъй като проверката може да покаже надалеч по-сериозни нарушавания.

„ Тя цели да се разбере дали има отклоняване в облагането и ще завърши в границите на идващите 3-4 месеца ”, съобщи още представителят на Национална агенция за приходите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР