Финландски учени установиха, че високопротеиновите диети увеличават риска от сърдечна

...
Финландски учени установиха, че високопротеиновите диети увеличават риска от сърдечна
Коментари Харесай

Високопротеиновите диети крият рискове за здравето

Финландски учени откриха, че високопротеиновите диети усилват риска от сърдечна непълнота измежду възрастните мъже до 49 %, заяви в. " Индипендънт ".

 
Най-опасни са животинските и млечните протеини . Голямото количество растителни протеини обаче също се отразява неприятно на сърцето.
 
Високопротеиновите диети станаха известни, откакто въглехидратите изпаднаха в недружелюбност. Досега нямаше солидни проучвания за въздействието на огромното количество месо, поглъщано от предпочитание за намаляване и поддържане на идеална фигура, нито за действието на протеиновите добавки.

 
Учени от университета на Източна Финландия откриха, че всички режими с несъразмерна консумация на протеин водят до увеличение на проблемите със сърцето.
 Високопротеиновите диети станаха известни, откакто въглехидратите изпаднаха в недружелюбност Високопротеиновите диети станаха известни, откакто въглехидратите изпаднаха в немилостThinkStock/Getty Images-->
Рискът от сърдечна непълнота се усилва надлежно с 43 и 49 % за мъжете на междинна и по-голяма възраст, които гълтам най-вече скотски протеини и млечни артикули, спрямо тези, които ядат минимум протеини.

 
За мъжете, които употребяват най-вече протеини от всички типове , рискът от сърдечна непълнота нараства с една трета. При най-големите фенове на растителни протеини той се усилва със 17 %.
 
Единствено яйцата и рибата не усилват риска от сърдечна непълнота.
 Старо еврейско поверие гласи, че консумирането на яйце с два жълтъка ще ви благослови с доста деца Яйцата не усилват риска от сърдечна недостатъчностThinkStock/Getty Images
При сърдечната непълнота сърцето не може да изпомпва задоволително кръв, с цел да бъдат тъканите и органите здрави.

 
Предишно проучване откри, че несъразмерната консумация на скотски протеини усилва риска от диабет вид 2.
 
Според друго проучване обаче добавките с аминокиселини, които са градивни съставки на по-големите протеинови молекули, могат да защищават сърцата на някои пациенти .

 
Финландските учени са следили 2441 мъже на възраст от 42 до 60 години през 22-годишен интервал.
 
Световната здравна организация предлага уравновесено хранене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР