Финландската телекомуникационна компания Nokia преработи логото си, за да напомни

...
Финландската телекомуникационна компания Nokia преработи логото си, за да напомни
Коментари Харесай

Nokia разкри новото си лого (СНИМКА)

Финландската телекомуникационна компания Nokia преработи логото си, с цел да подсети на света, че към този момент не създава мобилни телефони.

„ В съзнанието на множеството хора ние към момента сме сполучлива марка мобилни телефони, само че това не е задачата на Nokia “, сподели изпълнителният шеф Пека Лундмарк пред Bloomberg. „ Искаме да стартираме нова марка, която се концентрира доста върху мрежите и индустриалната цифровизация, което е изцяло друго нещо от наследените мобилни телефони. “

Nokia разкри новата си еднаквост на марката в неделя на MWC – първият огромен редизайн на логото на компанията от съвсем 60 години. Компанията е извървяла дълъг път от основаването си като единична хартиена фабрика през 1865 година Нейното автентично лого включва глава на сьомга – отпратка към реката Nokianvirta, край която е основана фабриката и която е дала името на компанията.

Nokia в миналото управляваше мобилния свят, само че не съумя да се приспособява към ерата на смарт телефоните, ръководена от Apple и Гугъл. Компанията продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft през 2014 година, само че договорката беше злополука.

До 2016 година Microsoft загуби минимум 8 милиарда $ от придобиването и стартира да приключва личния си бизнес със смарт телефони, който не съумя да се оправи с iOS и Android. През същата година мобилната марка Nokia беше продадена на ново сдружение, учредено от някогашни чиновници на Nokia, HMD Global. Телефоните с Android още веднъж започнаха да се продават под името Nokia, макар че в този момент се създават от дъщерното сдружение на Foxconn FIH Mobile.

Според мобилния анализатор Бен Ууд Nokia сподели, че ребрандирането тази седмица няма да засегне лиценза за брандиране, употребен от HMD за стартиране на пазара на личните му устройства. HMD разкри нов ремонтируем смарт телефон единствено преди дни, цялостен с истинското лого на Nokia.

Самата Nokia в този момент прави пари посредством бизнес, в това число продажба на мрежово съоръжение и лицензиране на многочислените си патенти, в това число на производители на мобилни устройства. Компанията също упорства мощно за 5G, като тази част от нейния бизнес е подкрепена от забрани за съоръжение, създадено от китайския съперник Huawei.

В обява в блог Лундмарк сподели, че новото лого на компанията „ улавя Nokia такива, каквито сме през днешния ден, с възобновена сила и ангажираност като пионери на цифровата промяна “.

Лундмарк сподели: „ Ние изградихме наследството на предходното лого, само че го направихме да наподобява по-съвременно и цифрово, с цел да отразява сегашната ни идентичност… Това е Nokia… само че не както светът ни е виждал преди. ”

Старото и новото лого на Nokia:

 Nokia разкри новото си лого (СНИМКА)

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР