Финландската организация на Червения кръст изпрати генератори, печки, матраци и

...
Финландската организация на Червения кръст изпрати генератори, печки, матраци и
Коментари Харесай

Над 7 хиляди домакинства във Финландия са без ток

Финландската организация на Червения кръст изпрати генератори, печки, матраци и одеала в регионите на страната , където хората останаха без електричество поради снеговалежите, оповестиха от организацията, представени от РИА Новости.

По-рано бе обявено, че в източната и североизточната част на Финландия поради снега остават без ток над седем хиляди семейства .

" В събота денем от Червения кръст в региона с най-многобройните семейства без електричество в Кайн, Суомусалми и Хйрюнсалми са изпратени генератори, над хиляда отоплителни уреди, стотици матраци и одеала. Генератори са предоставени и на медицински институции в съдействие с локалната власт ", се споделя в известието.

 Хиляди във Финландия са без ток
Хиляди във Финландия са без ток

Армията е подготвена да се намеси

Властите разчитат и на доброволци, с цел да се оправят с следствията от снеговалежите .

" Доброволци от Червения кръст обхождат домовете на хората в периферните региони , с цел да оценят нуждата от помощ. Нашата задача е да помогнем на най-вече наранени ", споделя един от ръководителите на организацията Лина Камяряйнен.

Съобщава се, че спасители и информационни оператори обезпечават работата на мобилните екипи в изискванията на прекратено електричество. " Обикновените телефони работят, само че може да се появят проблеми при покритието на мобилните оператори ", съобщи шефът на Службата на спасителите Кайн Анси Парвайнен .

За справяне с последици от снеговалежите са включени и Силите за защита на Финландия, оповестяват локалните управляващи.

Източната и североизточната част на Финландия в края на декември поради снеговалеж и паднали дървета на линията имаше непрекъснати проблеми с електричеството .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР