Финландската министър-председателка Сана Марин символично предаде управлението за един ден

...
Финландската министър-председателка Сана Марин символично предаде управлението за един ден
Коментари Харесай

Финландската министър-председателка символично предаде управлението за един ден на тийнейджърка

Финландската министър-председателка Сана Марин алегорично съобщи ръководството за един ден през днешния ден на тийнейджърка, съобщи Франс прес.
16-годишното момиче замести премиерката в границите на акция за поощряване на правата на дамите.

На стъпалата пред финландския парламент, след среща с министъра на правораздаването, Аава Мурто съобщи пред публицисти, че има "вълнуващ ден ", през който "научава нови неща за законодателството ".
Програмата на тийнейджърката, родом от Веекси, малко градче в Южна Финландия, планува и срещи с депутати и с двама министри.

За Аава Мурто посланието е ясно: "Момичетата би трябвало да осъзнаят по-добре какъв брой са значими и че са също толкоз положителни колкото и момчетата в региона на технологиите. "
Тийнейджърката, която е активистка по въпросите на климата и правата на индивида, довери още пред Франс прес, че на срещите си през днешния ден има намерение да приказва за "иновативната мощ " на младежите. "Мисля, че младите биха могли да научат възрастните да бъдат по-иновативни и да мислят повече за бъдещето ", сподели тя.

Попитана дали желае да стане един ден министър председател на Финландия, тийнейджърката отговори: "Не съм аз тази, която да реши, само че може би да! "

Днешното "предаване на властта " във Финландия е част от международната акция "Момичетата поемат ръководството " на благотворителната организация План интернешънъл (Plan International), която има за цел да увеличи осведомеността на девойките за цифровите умения и за работните благоприятни условия в софтуерния бранш, както и за казуса с онлайн издевателството над дамите. Инициативата съответствува с Международния ден на момичето, тази неделя. В нейните рамки девойки ще заемат за един ден министерски постове в Перу, Виетнам, Кения и Судан, както и висши постове в софтуерни колоси като Майкрософт (Microsoft), Самсунг (Samsung), Facebook (Facebook) и Туитър(Twitter).

Финландия е на едно от първите места в света в класациите за тъждество сред половете. Когато пое премиерския пост през декември предходната година, 34-годишната Сана Марин бе най-младият водач на страна в света. По това време всичките пет партии от ръководещата левоцентристка коалиция бяха ръководени от жена, отбелязва Франс прес.

Въпреки че съобщи през днешния ден ръководството на тийнейджърката, финландската министър-председателка не бездействаше, като се включи в договарянията за бюджета тази заран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР