Финландската консервативна Национална коалиция, през април, постигна споразумение за съставяне

...
Финландската консервативна Национална коалиция, през април, постигна споразумение за съставяне
Коментари Харесай

Във Финландия ще има дясно правителство, включващо и крайнодесните

Финландската консервативна Национална коалиция, през април, реализира съглашение за сформиране на държавно управление на болшинството с евроскептичната, антиимигрантска партия " Финландците " и две по-малки обединения, сподели нейният водач Петери Орпо нощес, предоха " Ройтерс " и " Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

" Всички проблеми са решени и документите са подготвени ", сподели, който е напът да стане идващият министър-председател на Финландия.

След като съумя да притегли Националната коалиция, националистите " Финландци ", Шведската национална партия и Християндемократическата партия на Финландия към обща платформа, Орпо измества финландската политика надясно и изпраща някогашния ляв министър-председател Сана Марин в съпротива.

По време на договарянията, траяли 11 седмици, за това по какъв начин да се ръководи Финландия през идващите четири години, " Финландците " и Шведската национална партия се бориха да реализират единодушие за имиграцията, климатичната политика и финансите, само че в последна сметка реализираха компромис.

Очаква се държавното управление на Орпо да ограничи фискалния недостиг посредством понижаване на компенсациите за безработица и обществените помощи и посредством стягане на допускането на имигранти и разхлабване на екологичните задължения.

Всяка секторна политика обаче беше предмет на тежки договаряния и за момента не е ясно какъв брой мощна ще бъде всяка от признатите ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР