Финландия планира да построи нови огради на няколко места по

...
Финландия планира да построи нови огради на няколко места по
Коментари Харесай

Финландия реши. Голямо унижение за Русия

Финландия възнамерява да построи нови огради на няколко места по границата си с Русия в резултат на нейната инвазия в Украйна, потвърдиха през днешния ден представители на държавното управление в Хелзинки, представени от Франс прес.

Страхувайки се по-конкретно, че Москва употребява мигранти, с цел да упражнява политически напън, финландският кабинет показа през вчерашния ден законопроект за укрепване на оградите по дългата близо 1300 километра граница.

Правителството в Хелзинки желае законът да влезе в действие допустимо най-бързо. Новината пристигна, откакто предишния месец Финландия подаде молба за участие в НАТО, което я кара да се притеснява от съветски " хибридни ответни ограничения " като хакерски атаки и невоенни интервенции за дестабилизация, отбелязва Агенция Франс Прес.

В момента по границите на Финландия има ниски дървени огради, предопределени да предотвратят прекосяването на добитък, показва Агенция Франс Прес.

" Това, което желаеме да построим в този момент, са здрави структури, които да са същински бариери “, изясни Сана Пало, която е шеф на финландската гранична защита по правните въпроси. Тя посочи, че " по всяка възможност оградите няма да покриват цялата източна граница (на Финландия), а (само) местата, считани за най-важни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР