Финландия може да дари на Украйна малък брой танкове “Леопард

...
Финландия може да дари на Украйна малък брой танкове “Леопард
Коментари Харесай

Финландия може да дари на Украйна малък брой танкове “Леопард 2”



Финландия може да подари на Украйна дребен брой танкове “Леопард 2 ”, в случай че повече европейски страни склонят да създадат същото, сподели финландският президент Саули Ниинистьо.

Така Хелзинки се причислява към самодейността на Полша, която първа предложи обществено по-рано тази седмица да достави на Киев 14 от танковете немско произвеждане като част от бъдеща коалиция на страни-доставчици.

Финландия няма да може да способства с доста машини за самодейността, защото се нуждае от повече танкове за отбрана на личната си дълга граница с Руската федерация, изясни Ниинистьо.

" Леопард 2 " могат да бъдат сполучлив заместител на танковете от руски мостри, които Украйна употребява от близо 11 месеца за отпор против съветските нашественици.

Тези танкове са нужен детайл както за мобилна защита против съветските офанзиви в Донбас, по този начин и за бъдещи офанзиви за връщане на отнетите територии, уточни Рафаел Лос от Европейския съвет за външна политика в изявление за БНР, което ще можете да чуете на следващия ден в предаването на стратегия Хоризонт на БНР " Събота 150 ".

БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР