Финландия е обявена за най-щастливата страна за живеене за пети

...
Финландия е обявена за най-щастливата страна за живеене за пети
Коментари Харесай

Финландия е обявена за най-щастлива страна за живеене, Северна Македония – за последна от страните на Балканите

Финландия е оповестена за най-щастливата страна за живеене за пети път, до момента в който Македония се подрежда на 89-о място измежду 146 класирани страни, съгласно Доклада на Организация на обединените нации за щастието, обява на Мрежата на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

Сред десетте най-щастливи страни тази година са Дания, Исландия, Швейцария, Холандия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Израел и Нова Зеландия.

Докладът за международното благополучие прави оценка 146 страни и взема поради индикатори като дълготрайност на живота, обществена поддръжка, корупция и други.

От страните в района на Балканите най-щастливото място за живеене е Словения, която е на 22-о място, по-късно Сърбия на 43-то, Хърватия на 47-о, Боснаи Херцеговина на 67-о, Черна гора на 75-о и Северна Македония на 89-о място.

В съпоставяне с предходната година от страните в района единствено Босна и Херцеговина и Черна гора спаднаха с няколко места. Според миналогодишния отчет Словения беше 29-та, Сърбия – 48-а, Хърватия – 60-та, Босна и Херцеговина – 64-та, Черна гора – 70-та, а Северна Македония – 94-та.

Америка падна на 16-о място от предходната година на 14-то, Англия на 17-о, спрямо предходната година на 18-о, а Франция остава непроменена до 20-то място.

От страните от някогашния Съветски съюз Литва и Естония са с най-хубави индикатори, на 34-о и 36-о място, следвани от Молдова на 62-ро, Киргизстан на 64-то, Беларус на 65-то, Туркменистан на 78-то, Русия на 80-то по отношение на миналогодишното 60-то място.

Най-нещастните страни съгласно Организация на обединените нации са Афганистан, който е на последно място и Ливан.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР