Финансовото министерство е разработило серия от промени в данъчните закони,

...
Финансовото министерство е разработило серия от промени в данъчните закони,
Коментари Харесай

Асен Василев реже ресторантьорите, връща 20% ДДС

Финансовото министерство е създало серия от промени в данъчните закони, разгласи Асен Василев. Основните промени, които са заложени са свързани с част от европейските наставления за световния налог за огромни компании, които би трябвало да влязат в действие от 1 януари, добави финансист номер 1.

" Освен това уточняваме на някои текстове свързани със събираемост и стягане на режимите за събираемост ", добави министър Василев.

" Данъчните ставки за бизнеса и хората остават същите, а единственото, което е планувано е връщане на данъчната ставката на 20% за заведенията за хранене ”, добави Василев.

Той разяснява, че разискват и вид за въвеждане на патентен налог на дребните търговци.

" В момента приготвяме макрорамката за бюджета. Започваме диалози с министерствата от идната седмица за техните самостоятелни бюджети, тъй че по-едрите пера да бъдат обхванати ”, разгласи финансовият министър. Той сподели, че в средата на октомври евентуално ще имат по-пълна картина.

Такса боклук ще се пресмята по нов метод

Според Асен Василев заради почивката на депутатите поради локалния избор пакетът от данъчните закони няма да може да бъде признат през октомври, а през ноември и това ще окаже въздействие върху приемането на бюджета. " Приемането на държавния бюджет ще би трябвало да бъде бутнато леко обратно ”, посочи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР