Финансовият министър Владислав Горанов коментира възложената проверка на жилището му,

...
Финансовият министър Владислав Горанов коментира възложената проверка на жилището му,
Коментари Харесай

Министър Горанов разкри кой е собственик на жилището му

Финансовият министър Владислав Горанов разяснява предоставената инспекция на жилището му, като най-нормалното нещо, което може да се случи, в случай че има съмнения за нещо неправилно. Вчера основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че ще направи инспекция на информацията къде живее финансовият министър.

„ Повод за инспекцията е информацията, която изтече в общественото пространство, от моята данъчна декларация. Тоест аз персонално през април в периодите, които законът изисква, съм заявил обстоятелства и условия, които могат да бъдат тествани. Декларирал съм и използването на този неподвижен парцел с ясното схващане, че съгласно моите оценки не съставлява спор на ползи ”, уточни министър Горанов пред Дарик.

Той бе безапелационен, че парцелът няма нищо общо с фамилия Домусчиеви или с техен бизнес, с каквато информация се спекулираше в медийното пространство.

Горанов посочи още, че притежател на жилището е кръстникът на децата му и го познава от доста години.

„ Ще спра дотук, обаче, тъй като ми позволете да запазя и аз някакво персонално пространство “, добави той. „ Има предоставена от прокуратурата инспекция и в случай че те изискат от мен сходна информация, тъй като законът не я допуска, аз ще дава всички обстоятелства и условия. Аз можех да посоча погрешни данни в декларацията, само че избирам и за мен постоянно истината и спазването на закона са били преди всичко “, сподели още Горанов.
„ Не знам за какво тази инспекция се появява тъкмо в този момент, тъй като за никой не е загадка, че от 2012 година пребивавам там. Имаше спекулации, че пребивавам в парцели на Домусчиев. Но аз в случай че имах някакви терзания, нямаше да го заявявам и то по метода, по който фактически се употребява. Ако някой търси политическа конспирация, това е методът. Нямам никакви терзания за инспекцията и не считам, че съм направил нещо неправилно. Но в политиката това го има ”, разяснява Владислав Горанов.

„ Никой не е предпазен и не трябва да бъде предпазен. Ако някой има подозрения за нещо неправилно, подава сигнали и тъжби. Разбрах, че основният прокурор е упълномощил инспекция. Единственото нещо, което настоявам и с което не съм склонен, са погрешните обстоятелства, с които се спекулира, че това е благосъстоятелност на Домусчиев “, добави той.

„ Няма спор на ползи ”, съобщи финансовият министър.

Горанов призна още, че употребява автомобил с варненска регистрация. По думите му обаче това бил длъжностен автомобил на подчиненото му министерство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР