Финансовият министър Асен Василев свиква днес спешен финансов и икономически

...
Финансовият министър Асен Василев свиква днес спешен финансов и икономически
Коментари Харесай

Асен Василев свиква спешен съвет за еврото

Финансовият министър Асен Василев привиква през днешния ден незабавен финансов и стопански съвет за еврото и антикризисните ограничения, заяви „ Труд “.

Коалиционните сътрудници ще обсъдят плана за Националния проект за въвеждане на еврото, който бе включен в дневния ред на последното съвещание на Министерски съвет като точка 33.

Точката отпадна откакто в Народното събрание шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански излезе с остра позиция. Той се опълчи от името на своята парламентарна група - „ ИТН “ на метода, по който финансовия министър се пробва без разискване да вкара проекта за еврото.

Това е в несъгласие с съдружното съглашение, в което е записано, че подобен проект ще се одобри след необятна социална полемика и разбори на всеки три месеца за инфлацията и покупателната дарба на българите.

Депутати разясниха упованията за новия проект за въвеждане на еврото, който в действителност е остарелият проект – на служебното държавно управление от юли предходната година. Той планува въвеждане на еврото през временен интервал през 2024 г.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР