Финансовият министър Асен Василев призова здравния министър Христо Христов да

...
Финансовият министър Асен Василев призова здравния министър Христо Христов да
Коментари Харесай

Асен Василев към министър Хинков: Стига циркове, подай си оставката

Финансовият министър Асен Василев прикани здравния министър Христо Христов да не прави циркове, а да подаде оставка, в случай че не среща поддръжка за политиката, която води.
 
" Няма по какъв начин бюджетът на страната да става пленник на без значение кой началник на болница. Моето персонално мнение е, че в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилно е да си подаде оставката. Не е моя работа да му я желая ", съобщи Асен Василев.
 
" Правилният метод за всеки един министър е да има безспорна автономия в политиката, която води и хората, които назначава, защото неговият автограф седи зад това. Но, в случай че това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове ", съобщи Асен Василев.
 
Той съпостави опита за промяна на шефа на " Пирогов " с гласуването на бюджета за 2024 година, като напомни своя поръчка, че ще подаде оставка, в случай че не се одобри неговата идея за финансите на страната. 
 

Василев направи изказването си взаимно с Йордан Цонев, ръководител на комисията по бюджета, като беше оповестено, че на следващия ден (7 декември) в пленарната зала на Народното събрание ще стартира с гласуването на данъчните закони, а идната и бюджета за 2024 година
 

" Господин Василев доста ясно ви сподели като министър, че, в случай че един министър не събира поддръжка от подкрепящото го болшинство за политиките си, би трябвало да подаде оставка. Не сме дискутирали нищо съответно по бюджета и налозите, тъй като към този момент сме го дискутирали в елементи. Дискутирахме единствено графика и стартирането на процедурата ", съобщи Цонев.
 
" Разбрахме се новата стратегия за приемането на бюджета да стартира с приемането на към този момент признатите от комисия данъчни закони на следващия ден в зала, след което в идната седмица да се одобри огромния бюджет, оставащите данъчни закони и дребните бюджети на второ четене, с цел да може преди Коледа страната да е с признат огромен бюджет ", добави финансовият министър Асен Василев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР