Финансовите посредници категорично изразяват очакванията си за нарастване на междуфирмената

...
Финансовите посредници категорично изразяват очакванията си за нарастване на междуфирмената
Коментари Харесай

Финансисти очакват ръст на междуфирмената задлъжнялост в края на годината

Финансовите медиатори изрично показват упованията си за повишаване на междуфирмената задлъжнялост през четвъртото тримесечие на тази година по отношение на третата четвърт. Това четем в тримесечния бюлетин на Министерството на финансите „ Финансов бранш: оценки и упования ". Мненията на финансовите медиатори отразяват техните оценки и упования, произлизащи от обстановката с пандемията от COVID-19.

Прогнозата е в унисон с намалената оценка по отношение на настоящата икономическа обстановка и предстоящото закъснение на икономическия напредък през последните три месеца на годината при доста повишаване на потребителските цени и регистрирано утежняване на бизнес климата през октомври.

По-високите интернационалните цени и затруднените доставки в някои браншове може да се отрази в закъснение и на разплащанията сред фирмите. Мнението на бизнесмените от месечните бизнес анкети на Националния статистически институт демонстрират повишена балансова оценка през октомври и ноември във връзка с финансовите проблеми на фирмите в строителството, услугите и индустрията.

Инвестиционните медиатори, пенсионно-осигурителните сдружения и ръководещите сдружения са с максимален скептицизъм измежду участниците в анкетата на финансовото министерство, до момента в който към 25% от комерсиалните банки чакат задържане на равнището на междуфирмена задлъжнялост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР