Финансовите министри от Г-20 се споразумяха да спрат прехвърлянето на

...
Финансовите министри от Г-20 се споразумяха да спрат прехвърлянето на
Коментари Харесай

Г-20 с мерки срещу прехвърляне на печалби на мултинационалния компании в офшорки

Финансовите министри от Г-20 се споразумяха да спрат прехвърлянето на облаги от многонационални компании в офшорни данъчни убежища. Пандемията от ковид заплашва възобновяване на международната стопанска система, предизвестиха също специалистите от най-развитите страни в света.

Данъчното съглашение е най-големият пробив във финансовата политика след осем години интензивни договаряния. То планува най-малък корпоративен налог от най-малко 15% в международен мащаб, тъй че огромните компании да не изнасят сметките си в страните с най-ниска данъчна ставка.

Очаква се националните водачи да одобряват дефинитивно документа на срещата си в Рим през октомври, посочи немският финансов министър Олаф Шолц.

Финансовите министри се сплотиха и към потребността от по-бързо разпространяване на имунизациите, медикаменти и проби против Covid-19, само че без да показват съответни стъпки за това, сочи черновата на заключителното изказване от срещата им във Венеция.

Страните от Г-20 са виновни за над 80% от брутния вътрешен артикул на света, 75 на 100 от международната търговия и 60 % от популацията на планетата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР