Финансовите министри на страните от Г-7 ще предприемат всички възможни

...
Финансовите министри на страните от Г-7 ще предприемат всички възможни
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 обещаха да предприемат всички мерки срещу коронавируса

Финансовите министри на страните от Г-7 ще подхващат всички вероятни стъпки, с цел да защитят световната стопанска система от разпространяващия се ковид, а ръководителят на Банката на Япония Харухико Курода даде обещание "добро обръщение ", осведоми "Ройтерс ".

По време на конферентен диалог министрите и централните банкери на страните от групата дадоха обещание дейности, в това число фискални ограничения, където е належащо, в поддръжка на международната стопанска система. "Потвърждаваме уговорката си да използваме всички уместни политически принадлежности за постигането на мощен, резистентен напредък и да се опазим от опасности за спад на стопанската система ", споделят европейските водачи. Японският финансов министър Таро Асо уточни, че желателният политически отговор ще варира за всяка обособена страна.

Обединеният фронт на международните водачи успокои безпокойствата към бързото разпространяване на ковид в десетки страни и подкрепя възобновяване на международните фондови пазари и цените на петрола. "Това е двубой сред вярата и страха. Централните банки дават вяра с евентуалните си тласъци ", сподели Васу Менон, старши капиталов пълководец в OCBC Bank Wealth Management. "Въпросът е какво ще вършат? Паричната политика към този момент е доста разхлабена, а лихвените проценти доста ниски ", добави той.

Миналата седмица международните пазари изпитваха опасения, че спирането във веригите за доставки, в производството и в пътуванията в международен мащаб, породени от епидемията, може да нанесе сериозен удар върху международната стопанска система, която се пробва да се възвърне от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Коронавирусът, който се появи в централния китайски град Ухан в края на предходната година, се популяризира бързо в целия свят през последната седмица и в този момент новите случаи са повече отвън Китай, в сравнение с в границите на страната. Заразените в международен мащаб доближават повече от 90 000, като над 80 000 са в Китай. Случаи на ковид са регистрирани в 77 страни и територии, като Украйна стана последната страна, оповестила първия си случай на болестта. Починалите в Китай са 2943, а в останалия свят – над 75.

Най-сериозното огнище отвън Китай е в Южна Корея, където президентът Муун Джа-ин разгласи война против вируса, като поръча спомагателни болнични кревати и още маски, защото случаите в страната се усилиха с 600 до близо 5000. Тридесет и четирима души са починали в Южна Корея.

Шестима души починаха от епидемията в Сиатъл. Американският център за надзор и предварителна защита на болесттите оповестява за над 90 случая в Съединени американски щати, огромна част от които хора, върнати от круизния транспортен съд Diamond Princess, които бяха под карантина в Япония.

Иран заяви, че броят на инфектираните се е нараснал до 1501, с 66 смъртни случая, в това число почитан началник на страната.

Броят на жертвите в Италия скочи на 52 в понеделник от 34 предходния ден, а общият брой доказани случаи в най-тежко засегнатата страна в Европа надвиши 2000.

Германия регистрира 31 случая на инфектирани, с което общият им брой доближи 188.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР