Финансови съкращения са предвидени в бюджета на Главна дирекция Пожарна

...
Финансови съкращения са предвидени в бюджета на Главна дирекция Пожарна
Коментари Харесай

Недоволство на пожарникарите заради съкращения в бюджета

Финансови съкращения са планувани в бюджета на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Според огнеборците по този начин ще бъдат застрашени човешки животи. Гост по тематиката в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия беше Венцислав Станков, президент на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец ".

Става въпрос за понижаване на средствата по политики в областта на обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията при бедствия и изключителни обстановки с близо 7 милиона лв.. Твърденията на Министерство на вътрешните работи са, че това са средства то икономии, с което синдикатите изрично не са съгласни. Относно бюджетът за 2019 година, Станков изясни, че по нищо не се отличава от този за миналата година, като се изключи известно нарастване в перо личен състав.

Необходимите разноски, които са декларирани за прехрана на дирекцията, са в границите на 24 милиона лв.. Съгласно планувания бюджет те ще получат близо 15 милиона лв.. Необходимата сума за финансови разноски е над 49 милиона лв., а според плануваните разноски за 2019 година са в границите на 2 700 000 лв..
Венцислав Станков: За нас е извънредно тревожна тази наклонност за недофинансиране на структурата. И по тази причина през вчерашния ден бяхме принудени да излезем с отворено писмо, с цел да изкажем нашето неодобрение по отношение на наклонността, която се обрисува в последните години за понижаване на бюджета в тази конструкция. За страдание за трета година по този метод се подхожда.
По думите му защото очевидно страната няма финансов запас да се оправи с този проблем, би трябвало да се търсят механизми и да се сътвори фонд за генериране на средства, с който да се финансира структурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР