Много столичани се събраха на пореден протест срещу промените в

...
Много столичани се събраха на пореден протест срещу промените в
Коментари Харесай

Шумен протест се проведе в София заради промени в движението по бул. Патриарх Евтимий

Много столичани се събраха на следващ митинг против измененията в придвижването и паркирането по бул. „ Патриарх Евтимий “ в София, съобщи БГНЕС.

Активните ленти за придвижване по бул. " Витоша " към този момент са две, а останалите са предопределени за напряко паркиране. Проектът планува построяването на бус лента и две велоалеи, като на пътя остават две дейни ленти за придвижване на коли и една лента за прекъсване.

Живеещите в региона настояват, че всичко това основава тапи. Те оповестиха още, че ще продължат с митингите, до момента в който настояванията им не бъдат чути. Според жителите, този ремонт би трябвало да спре и да не се харчи обществен запас.

Протестиращите издигнаха плакати: „ Не на в двете посоки придвижване по Нансен “, „ Ние също имаме права като всички живущи в София “, на други плакати е написано Германия, а изпод има фотоси на велоалеи, „ Върнете ни паркоместата “, „ Спаси центъра, от „ Спаси София “. Гражданите са издигнали и надписи: „ Не правете от булеварди квартални улици “, „ Кой ще носи отговорност за този опит??? “.

От Столична община обявиха, че протестиращите са се срещали с кмета Васил Терзиев и целият план е основан, с цел да бъде улеснено придвижването. Мнението на живущите в региона било взето по въпроса още по време на проектирането. Жителите в региона споделят, че всичко се прави напук сега. Гражданите питат и какъв брой ще коства това на софиянци. Протестът е кротичък и се охранява от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР