Финансистът Николай Каварджиклиев е кандидатът на парламентарната група на БСП

...
Финансистът Николай Каварджиклиев е кандидатът на парламентарната група на БСП
Коментари Харесай

БСП предлага близък до семейство Костови за шеф на БНБ

Финансистът Николай Каварджиклиев е претендентът на парламентарната група на Българска социалистическа партия за шеф на Българската национална банка, заяви пресцентърът на партията.
 
В справката за него се споделя, че е роден на 12 декември 1968 година в гр. Стара Загора. Магистър е по " Финанси и заем " със специализация " Банково дело " на УНСС - София, от 1992 година
 
В биографичната информация за претендента Българска социалистическа партия изрежда, че Каварджиклиев стартира професионалната си кариера през 1993 година в Банка ДСК АД като банков специалист. От 1997 година до 1998 година е районен шеф на " Банка ДСК " АД.
 
В интервала януари 1999 година до октомври 2000 година е изпълнителен шеф и член на управителния съвет в " ДСК банк " АД. Освен това е бил член и на управителния съвет на " Булстрад ДСК-Живот ". Кавърджиклиев е изключително непосредствен на Елена Костова, която упорства посредством брачна половинка си, който по това време е министър председател, парашутистът да влезе на избираемо място в листата на ОДС в 27-ми Старозагорски изборен регион. От Zonanews имаме директни наблюдения върху тези процеси, включително драматизма, с който тогавашният регионален ръководител на СДС-Стара Загора и народен представител Ваньо Цонов се опитваше да го наложи. 
 
След това Кавърджиклиев е шеф " Банкиране на дребно " в банка " Хеброс " (октомври 2000 година - септември 2001 г.) и изпълнителен шеф и член на управителния съвет на банка " Биохим ". От септември 2002 година до март 2005 година е пълномощник в ДЗИ.
 
Бил е и управител за България в австрийската " Уника интернешънъл " (ноември 2005 - декември 2009 г.). Продължил е като изпълнителен шеф и член на управителния съвет на " Уника " и на " Уника Живот " (януари 2010 година - декември 2022 г.).
 
От януари 2021 година до 17 януари 2023 година е член на надзорния съвет на " Уника ". Каварджиклиев е бил и член на управителния съвет на " Летище София " (2005 - 2009 г.) и изпълнителен шеф на фонд " Земеделие " сред 2 март и 22 август 2022 година
 
Периодът съответствува с ръководството на кабинета " Петков ", в който земеделието се ръководеше от Българска социалистическа партия. Именно по това време избухна абсурдът с нарушаванията при финансирането на къщи за посетители с евросредства от фонда. При уволнението му от служебния кабинет " Донев " Българска социалистическа партия позволи, че кадруването е от президента Румен Радев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР